• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Sitter her og leser om et ran som skjedde i Brazil 2005, mange millioner dollar som ble stjålet. Dem visste at en stor mengde av pengene som var i volten ikke var sporbare. Disse pengene skulle nemlig makuleres. Greia var det at i den volten var det flere milliarder dollar, men de gikk KUN etter de gamle sedlene som skulle makuleres.

Så spørsmålet mitt er, hvorfor ikke ta pengene som var registrerte? Er oddsene for at mann blir spora så stor? Og hvordan skal de kunne spore et seddel?

Tenker meg at det er slik det funker….. Jeg bruker et stjålet seddel på KIWI, dagen etter setter KIWI seddelen inn i banken, der blir nummeret til seddelen registrert, og om det nummeret er meldt stjålet blir den da «tatt». Også alt politiet vil trenge å gjøre er å se på overvåkings kameraet av meg bruke seddelen i kiwi?

Er det sånn det funker?

Syns det er litt interessant dette her.

Kan jo også slenge til et spørsmål til…. hvit vasking. Er det vanskelig? Det må det være siden en sørlanding for ikke så lenge siden leverte tilbake 700k norske kroner etter å ha ranet en bank i kr.sand, grunnen var at han ikke viste hvordan han skulle hvit vaske pengene.

Svar:

Tror det er nummer på sedlene, er ihvertfall det de mener med «marked» og «unmarked» penger i filmer under gissel situasjoner. Marked= etterlysning på seddlene unmarked=ikke etterlyst

Hvitvasking tror jeg ikke er så vanskelig hvis man først er i gang. Har man f.eks en venn som har en kiosk kan han hvittvaske en haug med penger med å selge f.eks 100 ekstra iskrem hver dag (100×10=1000kr) et litt dårlig eksempel da.

I et land som Norge er det ekstremt strengt på økonomi (religion nærmest) og det skal ikke mye til før noen hever øyenbrynet og sier «vent litt her…»

Hvis noen som helst plutselig svir av 50 000 i kontanter, så vil nok noen legge merke til det. Om det blir rapportert, tja, vanskelig å si. Men skulle det bli spurt om, så er det nok noen som har fått med seg at det ble brukt uvanlig mye kontanter.

Å «hvitvaske» penger er ikke lett nei. Man må som oftest kjenne til noen som jobber eller driver firma,eller rett og slett gjøre jævlig mye grovarbeid selv, som å selge fiktive gjenstander der mottager er deg selv. F.eks at man «kjøper» en gjenstand, legger ut for salg, og selger den til seg selv for the dobbelte.

Men det er ikke mange kriminelle som vasker pengene sine, de blir som oftest brukt om og om igjen innen for «sirkelen» det foregår.