• Laster aksjedata...

Aksjehandel er den aller enkleste og mest populære måten å handle verdier på. Men det finnes også folk der ute som investerer store penger i gull og mynt, som drives av egne markedskrefter. Faktisk er det en del penger å tjene på kjøp og salg av gull – såfremt du har litt peiling og flaks naturligvis.
Her er en historie fortalt av en person som har benyttet seg av dette markedet en god stund og kan fortelle om det lønner seg å involvere seg i det.
Jeg er på ingen måte rik, men jeg kjøper litt etter litt, fordi jeg putter penga der jeg har kjeften. Disse myntene blir nok ikke solgt før i en krisesituasjon. De kan mye mulig ende med å bli med meg på dødssenga, og overlates til mine familiemedlemmer.
Dette er altså ikke noe jeg gjør for profitt, men som en hedge. Jeg bruker, og kommer til å fortsette å bruke, 10% av inntekten min på edle metaller. Husk også at ved å handle slik over tid, så er det gjennomsnittsprisen som er relevant.
Jeg går for Maple Leaf, og bryr meg ikke om hvor mange oz de er. Jeg knipser dem ikke rundt, og går ikke med dem i lomma. Kjøper det jeg har råd til, og har brukt 10% av sparepengene mine på mynt nå nylig. Jeg fikk hjelp i gullmarkedet av en venn som ikke driver med gull og mynter lengre.
Det er mynter som holder seg godt i pris, og du slipper å tenke på surr som årstall og så videre. Du kjøper dem pga gullet, ikke pga samlerverdi. Det finnes også 1kg mynter i sølv. En slik skal jeg ha. Koster rundt 4000-5000 kr. (Omløpsmiddel, så ikke noe mva på dem heller).
Forfedrene våre sparte i gull- og sølv. Snakk med din bestefar. Det føles veldig ekte å se på gull- og sølvpenger også. Det er noe vakkert ved disse metallene, det skal være sikkert.