• Laster aksjedata...

Privatlån

Hva skiller privatlån fra andre lån ? Ingenting, privatlån er bare et navn på lån generelt. Det må være privat da selvsagt og ikke et lån opptatt i firmanavn, organisasjon eller forening. Leter du etter det for bil, hus, forbruk, hytte eller hva som helst ? Let da heller etter billån osv. Husk på at navnet gjør at utlånerne kan prise det høyt, som et forbrukslån. Navnet skjemmer ingen sies det, men i dette tilfelle stemmer ikke dette. Skal du ha en sånn type lån så må du shoppe omkring, og ikke bare litt, men masse, masse.
Det er veldig stor forskjell på prisene på privatlånene og de fleste velger å prise dem høyt. Det behøver ikke du å godta, Prut , prut, prut, utlånerne vil absolutt låne deg penger så det er godt mulig å få en deal langt under det de annonserer med. Og husk at de som annonserer mest er de dyreste, det er de som bruker masse penger på reklame som må ta høyest rente for å få dekket inn reklamekostnadene. Prøv å gå i banken først og hopp over alle finansieringsselskapene. Det er billigst i bank har det vist seg over tid.

Eksempler på dyre privat-lån

Privatlån fra Real Finans
Har du behov for et det? Avdelingen for kreditt og privatlån ledes av Ståle Greger Julseth. Dette er vår største avdeling og her behandler vi hver mnd ca 900 lånesøknader fra hele landet. Real Finans tilbyr her Norgeslånet som er et forbrukslån, også kalt privatlån, med beløpsgrense opptil kr 150.000,- uten sikkerhet.
Xtrakapital er et kredittkort og kjøpekort med beløpsgrense fra 5-30.000,- og lar deg til enhver tid ha en kreditt i reserve når du trenger penger.
Real Finans samarbeider her med  GE Money Bank som er verdens største selskap innen forbruksrelatert finansiering og kreditt. Vi finansierer livets hendelser!
—————–

Privatlån er et synonym for forbrukslån, eller lån uten sikkerhet.

Centum Finans er landets ledende formidler av et slikt lån. Når du søker om det hos oss stiller vi overhodet ingen krav til sikkerhet, og vi krever heller ikke kausjonist.
Det er dessuten en ren privatsak og vi spør heller ikke hva du skal bruke pengene til, enten det er til bil, båt, oppussing eller bare en sydentur. Det er helt opp til deg!
——————

Privat-lån

Lånegivere tilbyr privatlån inntil 100.000 uten sikkerhet. privatlån kan gi deg deg følgende fordeler:
– søknad online, eller
– ring direkte å søke
– utbetaling til din egen konto
– meget fleksibel nedbetalingstid
– ha kreditt i reserve når du trenger det
– fleksible månedsbeløp
– ta ut disponibel kreditt via kontofon når du ønsker
– kjent og seriøs långiver
———————-
Halens Finans AB sine hjemmesider inneholder en standardisert lånesøknad for privatlån. På denne måten kan du får det uten å måtte gå i banken for å fylle ut en søknad.
Noen ganger trenger man litt mer penger mellom fingrene. Det kan være at du har lyst til å kjøpe kona noe fint til bursdagen, eller hva med en ferietur til Syden for hele familien? Ta en titt på våre hjemmesider og les mer om våre forbrukslån. Velkommen til Hanens Finans AB.
————————

Privatlån mellom personer

Låner du penger av naboen? Det kan kalles et privatlån, men de lovregulerte forholdene er veldig forskjellig fra et banklån. For ikke å glemme alle de etiske implikasjonene some kommer inn i bildet når man opptar et sånt lån. Privatlån mellom slektniger er også en mulighet, men anbefales IKKE. Hva skjer om man plutselig ikke kan betale tilbake ? Det er dumt hvis det er nærmeste slektninger og man blir uvenner. Nei. Hold lån og privatliv nøye adskilt. Kjærlighet og forretninger passer ikke sammen det vet alle.

Spørsmål om privat lån

Da min tidligere samboer og jeg flyttet sammen hadde hun ett forbrukslån på kr 37.000,-. Da dette lånet hadde forholdsvis høy rente, løste jeg det ut ved å ta ett tillegslån på huset mitt. Når hun senere flyttet ut satte vi opp en lånekontrakt hvor hun skulle betale månedlige avdrag fra 1. mai til lånet var nedbetalt. Hun har ennå ikke betalt et avdrag, og jeg tror heller ikke hun kommer til å gjøre det. Det er bare hun og jeg som har skrevet under på kontrakten. Hvordan står jeg juridisk i denne saken?
Avtalen mellom dere er bindende for dere og du kan kreve henne for beløpet. I tilfelle må du sende inn en forliksklage til forliksrådet der hun bor. Før du gjør det må du varsle henne om at du vil gjøre dette for å få inn ditt utestående.
Private lån er ikke forhåndsutfylt i selvangivelsen. Både den som låner ut, og den som låner skal opplyse om lånebeløpet (saldo per 31.12) og renter. Her får du oppskriften på hvordan du gjør det rent praktisk.
Den som har gitt lån skal under beløp som ikke er forhåndsutfylt i selvangivelsen fylle ut:
* Postnr: 3.1.2/4.1.6.
* Tekstfeltet: Lån til ….. navnet på den som har lånt penger
* «Inntekt/fradrag»: Betalte renter
* «Formue/gjeld»: Lånesaldo ved utgangen av 2006.
Den som har lånt penger skal på tilsvarende måte fylle ut i sin selvangivelse, men med følgende postnumre: 3.3.1/4.8.1, og i tekstfeltet: långivers navn.
Lån fra arbeidsgiver er heller ikke forhåndsutfylt i selvangivelsen. Før opp renter og gjeld på samme måte som ved private lån. Man får fradrag for gjeldsrenter selv om lånet er rentefritt.
Er lånet rentefritt, eller det er avtalt en rente som ligger under normrenten, skal skattepliktig beløp stå i lønns- og trekkoppgaven kode 121-A.
Privat lån
Ta et privat lån og få råd til reiser, et nytt TV eller andre lekre forbruksgoder. Men sjekk først at økonomien din kan holde til det. Ellers kan det bli en dyr fornøyelse.
Har du noensinne henvendt deg i banken, og fått «nei» til ønsket din om et lån, som kan lindre tilværelsen litt. Det er sannsynligvis ikke fordi banken ikke vil hjelpe deg. Det er ganske enkelt fordi økonomien din ikke kan holde til det. Det finnes ganske sikkert forskjellige finansieringsselskap som du så kan henvende deg til hvor de ikke krever sikkerhet for lånet, men det kan vel gå hen å bli en dyr fornøyelse.
Når finansieringsselskapa ikke krever sikkerhetsstillelse, løper de nemlig selv en risiko, og det tar de seg naturligvis betalt for (som blir funnet naturligvis også selskap som tilbyr privat lån til lave renter).
Men hvis du ikke kan få et lån til en rimelig rente, skulle du kanskje tenke på å få bedre styr på økonomien din, fremfor å tenke på hvilke reiser og andre forbruksgoder du kan kjøpe, hvis du tar et lån. Start med å få orden i sakene, så du kan få et privat lån til en lav rente, så kan du etterpå feire det med den reisen du går og drømmer om!
Privatlån
Med et privatlån får du mulighet for å lindre tilværelsen litt, f.eks. med reiser eller andre forbruksgoder. Les mer om privatlån og hva du skal være oppmerksom på her.
I artikkelen om forbrukslån fortalte vi om viktigheten ved å se på de Årlig Kostnader i Prosent, når man velger lån. I denne artikkelen behandler vi noen av de andre tingene man skal ta i betraktning, så som avdragsfrihet og tilbakebetalingsmuligheter.
Betalingsprofil for privatlån
Avdragsfrihet og tilbakebetalingsvilkår er en del av betalingsprofilen for lånet. Man kan si at betalingsprofilen er uttrykk for under hvilke vilkår et gitt privatlån skal bli tilbakebetalt.
Så hvis du f.eks. ikke forventer å kunne betale på lånet de første parene år, så skal det jo helst være noe avdragsfrihet. Omvendt hvis du ønsker å tilbakebetale lånet raskest mulig, så skal lånet gi mulighet for dette. Det kan være en god ide å sikre seg at man har mulighet for at innfrie lånet før tid, hvis man ønsker det og har økonomi til det.
Vet de fleste privatlån er ytelsen ens alle terminene. Dvs. det beløp de skal betale hver måned, kvartal eller år er konstant. Det gjelder likevel ikke alltid, og du skal naturligvis også velge et lån som passer til økonomien din, slik at du har mulighet for å betale tilbake uten å skulle stramme livremmen altfor svært inn.
I artikkelen lån penger det er den nesten i denne artikkel-serien, kan du lese flere gode råde, så du er godt rustet når du skal ut og låne penger.