• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Heisann. Jeg har nå jobbet et sted i 2 år ved siden av studier. Dette er på en bondegård hvor mine arbeidsoppgaver har vært mange. Blant annet forefallende arbeid som oppusing og vedlikehold og også stort ansvar ved arrangementer som det var masse av der. En jobb jeg liker alt ved. Jeg får som regel jobbe ute og gjør som regel forskjellige ting hver eneste dag. Arbeidsmoralen er kjempebra. Dette er ingen vanlig bondegård, men siden jeg er feig og redd for å røpe for mange opplysninger om meg selv så stopper vi forklaringen av gården her.

Det jobber mange der og alle er kjempehyggelige. Arbeidsmiljøet er på topp. Jeg har en lønn på 100 kroner timen + tillegg som jeg er brukbart fornøyd med i en alder av 18 år. Jeg vil virkelig fortsette å jobbe her.

Problemet er det at dette er sesongbasert og med en bil som bruker litt mer enn 1 liter/mil så blir det tynt i vinter. Jeg vet på en annen side at jeg kan få jobb på et lager i nærheten med en timelønn på 150-200 i timen + tillegg og her kan jeg så og si jobbe så mye jeg vil. Også så mye overtid jeg vil.

Jeg har et par kamerater som jobber her og siden det er stort med mange avdelinger og mange hundre ansatte vil jeg mest sannsynlig ikke jobbe sammen eller samtidig som dem. Dette er et sted blottet for arbeidsmiljø. Her sitter man og spiser maten sin mutters alene før man går tilbake til arbeidet uten å snakke med noen. For det er så og si ikke tillatt.

Problemet er at hvis jeg tar denne jobben må jeg si opp den jeg liker så godt og det vil jeg ikke. Samtidig som jeg trenger mer penger. Kan selvfølgelig prøve å få meg jobb et annet sted, men sitte bak kassa på Rema 1000 eller Statoil er liksom ikke helt min greie. Tror jeg ville kjedet meg i hjel.

Håper på noen gode råd her.

Svar:

Fortell arbeidsgiveren din at du stortrives med jobben din, men med den time-/årslønn din er det vanskelig å få kronene til å gå opp. Prøv å forhandle deg opp, det er jo ikke slik at du må slutte om du får avslag.

Jeg vil ihvertfall si at om du trives på jobben så er det desidert det viktigste.

Det finnes ikke noe verre en å være så lei at du knapt klarer å komme deg opp av køyen om morgen. Da mister du all livsgleden – been there, done that.