• Laster aksjedata...

Hvis du vurderer å søke om et godkjent kredittkort er prosessen enkel. Det første trinnet er å fylle ut et elektronisk søknadsskjema. Etter innsending av søknaden må du vente noen sekunder eller minutter mens informasjonen blir behandlet. Du vil da bli varslet om statusen på godkjennelsen. Dette tar kun et par minutter – og så er kredittkortet ditt tilsendt deg i posten om et par dager.
Når du har blitt godkjent vil kredittkortselskapet sende deg et kort. Mens godkjennelselsestiden er kort er det slik at du ikke vil få plastikkkortet umiddelbart. Men dette tar ikke så veldig lang tid. Du kan forvente å vente en uke eller to mens selskapet sender kortet i posten. Når du mottar og aktiverer kortet er den helt og ærlig ditt slik at du kan bruke det så mye du vil. Hele prosessen for søk av kredittkort på internett er mye raskere enn å bruke post eller telefon.
Kredittkortsøkere som har god eller utmerket kreditthistorie er de som mest sannsynlig blir godkjent. Hvis du har krysset av for personlig konkurs eller har en historie med dårlig kreditt (altså mange betalingsanmerkninger), er sjansene for godkjennelse sterkt redusert. Også hvis du nylig har blitt nektet et kredittkort gjennom et bestemt selskap har du mindre sannsynlighet for å bli kjapt godkjent av det selskapet – eller alle andre kredittkortselskap for den saks skyld.
Når du har besluttet å søke om kredittkort kan du lure på hvilken informasjon du vil bli bedt om. Søknader varierer avhengig av de forskjellige selskapene, men de fleste av dem krever den samme grunnleggende informasjonen fra deg. Gjør deg klar  for å gi fra deg dine personlige opplysninger, som navn, e-postadresse, fødselsdato, adresse og jobbinformasjon. Noen kredittkortselskaper vil be om din årlige inntekt, inntektskilde, og kontroll og sparekontoer. Du kan også bli spurt om boligstatus, månedlige utbetalinger på diverse regninger og hvor lenge du har bodd i din nåværende bolig.
Alt dette er informasjon de trenger for å gi deg et nytt kredittkort. Så det gjelder å gjøre seg kjent med vilkårene til de forskjellige kortene før du setter i gang. Men ikke vær redd for å gi fra deg masse informasjon når du søker om kredittkort – dette brukes helt konfidensielt og vil ikke gis til noen andre enn de selskapene som skal vurdere om du har rett til å få et kredittkort tilsendt i posten.