• Laster aksjedata...

Klar for raske penger?
Før påskestillheten senker seg over oss, kan det være greit å planlegge hva man skal gjøre om man ikke reiser på fjellet. Spill er alltid en fristende aktivitet.
Av og til dukker det opp spill på nettet som du bare blir hektet på. Et av disse spillene er Jottonia. Men vær advart: Aksjehandlingen er sterkt vanedannende!
RASKE PENGER kan defineres som det å tjene et betydelig pengebeløp i løpet av relativt kort tid. Kriteriet er altså at du skal tjene mer enn bare litt, og det skal skje så fort som overhodet mulig.
Kontanter i løpet av én uke
Dersom du kan vente fra noen dager til én uke med å få penger, så kan du gjøre dette:
# «Prosjekt Raske Penger»: Det finnes en guide om raske penger som heter Project Quick Cash. Bytt ut hardt arbeid med smart tenkning. Her vil du få mange gode ideer om hvordan du kan tjene penger raskt og effektivt via internett. (5.000 i løpet av en uke)
# Ta opp forbrukslån: Veien til raske penger kan gå via et forbrukslån. De aller fleste kan lett få et forbrukslån («bruk-til-hva-du-vil-lån») på 10.000 eller 100.000, men problemet er bare at da har du ikke tjent pengene, men bare lånt dem. Videre kan du ta opp mange forbrukslån samtidig, og dermed kan du få tilgang på svært mye penger i løpet av kort tid. Men husk at dette er lånte penger, og at renten på disse pengene som regel er skyhøy. Dersom man har rotet det til ved å være skyldig mye penger til ubarmhjertige kriminelle, så er kanskje dette eneste sikre utvei til raske penger. Alle de som ikke befinner seg i en alvorlig krise-situasjon bør nok motstå fristelsen på grunn av den høye renten. (Kroner 300.000+, men pengene må tilbakebetales!)
# Selg det du ikke har bruk for: Hvem som helst kan få noen ekstra penger dersom de har noen omsettelige eiendeler, slik som en PC, TV, nye møbler, etc., da dette lett kan selges via f.eks. nettauksjoner eller garasjesalg. Men det å få kontanter i bytte mot sine eiendeler er desverre en forretningsidé som varer kun så lenge du har salgbare eiendeler. (Din inntekt her beror på hva du har å selge. For et estimat, sjekk ut markedsverdien på tilsvarende brukte varer på nettauksjoner.)
Forbrukslån = raske penger når det trengs! Men er det smart?
Forbrukslån er raske, sikre penger når du trenger det. Du kan bruke forbrukslån til ferie, kjøleskap, oppussing el. Forbrukslån kan kort sagt brukes til å dekke behov, uforutsette og forutsette.
Norsk it-bransje mangler norske, langsiktige investorer. – De fleste vil bare tjene raske penger, mener Per Morten Hoff i IKT Norge.
Tenker mer på raske penger
Per Morten Hoff, generalsekretær i bransjeforeningen IKT Norge, mener Moan har helt rett.
– Jeg tror Moan har et veldig godt poeng. It-bransjen i Norge mangler fremdeles norske, langsiktige, industrielle investorer. De har nok satt seg på rigg og fisk, sier Hoff til Dagensit.no.
Han mener «pengene» er tilbake, men at norske investorer er mer interessert i å satse på selskaper der de kan se kraftig vekst, for så å selge seg raskt ut igjen.
– De mindre, gründer-selskapene i it-sektoren opplever nok større investeringsvilje blant nordmenn enn det for eksempel Visma, Superoffice og Software Innovation gjør. De siste er selskaper man ofte går inn i for en langsiktig investering, mener Hoff.
Han mener en kombinasjon av norske og utenlandske eiere nok er det beste, men at det er stor forskjell fra bransje til bransje hvor stor «ikke norsk»-andel som aksepteres.
Nettkriminalitet – veien til raske penger?
Underverdenen på Internett har blitt en milliardindustri der nettkriminelle omsetter ulovlige varer og tjener stort.
Nettkriminelle blir stadig mer profesjonelle gjennom godt organiserte grupper, viser funnene i den siste Internet Security Threat Report fra Symantec. Det rekrutteres aktivt for å finne personer som vil være delaktige i for eksempel nettbanksvindel mot å motta en del av beløpet. Ville du hatt denne jobben?
”Smart og kreativ person med gründerinnstilling søkes for å bygge en egen virksomhet. Du arbeider hjemmefra på deltidsbasis og utvikler din egen kundekrets over hele verden. Bli din egen sjef, og tjen opptil 60.000 kroner i måneden. Verden ligger for dine føtter!”
Slike jobbannonser er i dag en realitet.
– Vi har lenge sett en utvikling der nettkriminelle motiveres av økonomisk vinning i stedet for ære og berømmelse, sier sikkerhetsekspert Hans Peter Østrem i Symantec Norge. – Det nye i denne rapporten er at nettkriminelle velger dette som yrkesvei, og bygger opp sin virksomhet slik næringslivet gjør for å nå sine mål.
Kredittkort er den vanligste varen som omsettes blant nettkriminelle. God tilgang gjør at prisene er lave. En bunt med 10-20 kredittkort trenger ikke koste mer enn 3-4 kroner. De nettkriminelle holder til på såkalte heleriservere, hvor de kjøper og selger personnummer, kredittkort, bankoppgaver, brukerkontoer og e-postlister.
Raske penger på fartsbot-forsikring
I løpet av tre måneders drift har Verdal-bedriften SkittAu.no AS solgt fartsbotforsikring for nesten 500.000 kroner.
Det nettbaserte selskapet, som er registrert med kontoradresse i Verdal, betaler medlemmenes fartsbøter for opptil 10.000 kroner i året, mot en medlemskontingent på 89 kroner måneden.
Stavrum legger ikke skjul på at selskapet har vært god butikk så langt, men de tre eierne er foreløpig ikke villige til å ta ut noen penger til seg selv.
– Vi investerer pengene i selskapet. På sikt har vi som målsetting at vi ikke bare skal skape en arbeidsplass til oss selv – men også skape flere arbeidsplasser på bygda, sier Daniel Stavrum.
Tungt å hente penger i Oslo
Jeg tror du må etablere et passe sprøtt firma for å appellere til finansmiljøet i Oslo. De er kortsiktige i sin tankegang og vil tjene raske penger. Da er det vanskelig å komme å be om penger for programvareutvikling av en helt ny generasjon av elektroniske pasientjournaler til sykehusene, sier administrerende direktør Frank. O Hvaal i Cardiac.
Du er nok ikke den eneste som har prøvd å pønsket ut lure måter å skaffe seg raske penger, og når man (i motsetning til deg ) er litt av en skurk finnes det ikke grenser for hva slags skumle knep man kan finne på. Ett av dem er rett og slett å lage sine egne penger. Det hender ikke så rent sjelden at politiet finner falske penger rundt omkring i butikker og banker. Hos KRIPOS i Oslo har de nemlig utstyr som kan avsløre juksepengene samme hvor ekte de ser ut.
Det første man kan gjøre hvis man har slått kloa i mistenkelige grunker er å se etter vannmerket og sikkerhetstråden. Når man holder en ekte seddel opp mot lyset kan man nemlig raskt finne en metalltråd på tvers og et skjult bildet på den ene siden. Hvis man derimot ikke kan finne dem er det ganske sikkert noe muffins på gang.
Å ha mye penger er kanskje ikke alt i verden, men du kan ha det utrolig mye artigere når du vet du har penger nok når regningene kommer, når husleien skal betales, eller kjøpe den bilen du ønsker å ha, istedet for den du bare har råd til. Kjøpe huset du drømmer så intenst om. Og når du tenker deg godt om, kommer du naturlig frem til egne grunner til hvorfor du vil ha mer penger.