• Laster aksjedata...

Refinansiering kan være verdt bryet, men er ikke egnet for alle. Som en generell regel er det slik at refinansiering kan være verdt det hvis den nåværende renten på boliglån er minst 2% høyere enn dagens markedsrente. 2% er generelt akseptert blant økonomer som en sikker margin ved å refinansiere et boliglån mot besparelser.
Det er mange flere hensyn å ta, for eksempel hvor lenge du har tenkt til å bli bosatt på eiendommen. De fleste sikre kilder og banker sier at det tar minst tre til fire år å realisere fullt ut de besparelser fra en lavere rente, gitt de mulige kostnadene ved refinansiering din eiendom.
Refinansiering kan være egnet for de som ønsker å dra nytte av lavere renter. Det å bygge egenkapitalen er også en annen fordel i å konvertere til et lån med en større terminbeløp, men kortere nedbetalingstid. Hvis refinansiering ikke er muligheten for deg, så hvorfor ikke snakke med banken din som kan bli enige om å endre vilkårene på lånet, eller å søke nye vilkår.
Refinansiering av eiendom kan være verdt det om du har hatt en bolig over lengre tid, og ønsker å gjøre et byks i privatøkonomien din.