• Laster aksjedata...

Det er smart å skaffe seg en kreditt-kort – som en reseve i en nødsituasjon. Det er også smart å betale reisen med kreditt-kort siden man da fpr en reiseforsikring i tillegg. re:member har både Visa og Mastercard. Cresco utsteder Visa kort. Felles for disse er opptil 45 dagers rentefri kreditt og mange andre fordeler.
Kredittkorts reiseforsikring
15 av 33 kort har innbakt reiseforsikring. Det vil si at hvis du betaler minst 50 prosent av reisen din med kredittkortet, så er du dekket hvis noe skulle skje.
Dette er enkelt å huske på når det gjelder charterturer, men kan være langt mer komplisert når det kommer til bilturer og andre turer der reising skjer med forskjellige fremkomstmiddel.
Forsikring gjennom kredittkort
Mange har reiseforsikring tilknyttet kreditt-, betalings- eller debetkort. For at forsikringen skal være gyldig må minst halvparten av reisen betales med kortet. Hva som betraktes som reise varierer mellom de forskjellige selskapene. Stadig flere betaler feriereiser med kort, mens de har reiseforsikring også i et annet selskap. Selv om man har forsikring gjennom kortet, anbefaler vi en slik dobbeltdekning.
Følgende kortselskaper har reiseforsikring inkludert ved bruk av kortet: Diners Club og VISA, ved Trygg-Hansa, og Eurocard Gold, ved CIGNA Insurance Company of Europe S.A.-N.V, samt MasterCard OBOS og MasterCard DnB, ved Chiyoda Fire & Marine Insurance Company (Europe) Ltd, med Tennant Forsikring som norsk representant.
FERIEREISE
Med et mulig unntak for Visa (spør banken), gir American Express deg gratis reiseforsikring på kjøpet så sant reisen er betalt med kortet.
Diners, Eurocard og Mastercard gir deg reiseforsikring så sant halve reisen er betalt med kortet.
Kortene dekker avbestilling, reisesyke, hjemsendelse, tapt og forsinket reisegods, ulykkesforsikring for innehaveren og familien, samt ansvar for skade påført tredjemann.
Som du skjønner: Det er et poeng å sjekke hva plastkortet ditt dekker før du sier ja til å betale feks avbestillingsforsikring til charterselskapet.
Med Gebyrfri Visa slipper du å betale et eneste øre i gebyr til banken, hverken på varekjøp eller kontantuttak, hjemme eller i utlandet. I tillegg har vi ikke årsavgift eller fakturagebyr. Det vi derimot har er gode medlemsfordeler, inntil 7 ukers rentefri kreditt, automatisk reiseforsikring for inntil tre reisende, kontofon og mye, mye mer.
Visa Gold gir deg en av markedets beste reiseforsikringer. Reiseforsikringen er gyldig når 50% av reisens totale transportkostnader er betalt med kortet. Forsikringen dekker deg som kortholder og din familie, eller deg og inntil tre medreisende. Forsikringen omfatter reisegods, sykdom, hjemtransport, ansvar, ulykke og avbestilling. Les mer i forsikringsvilkårene du får sammen med kortet.
Fleksibel tilbakebetaling
Du mottar en oversiktlig faktura én gang i måneden. Vi gir deg inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse. Du kan velge å utsette tilbakebetalingen, og da benytter du kreditten i kortet.
Ingen risiko ved kjøp med kredittkort
Noen ganger kan et kjøp gå riktig galt. Om du har kjøpt en vare eller tjeneste som ikke svarer til forventningene, og selgeren er useriøs eller har gått konkurs, så kan du faktisk rette den samme klagen til kredittyteren. Dette er en ganske ukjent del av kredittkjøpsloven (kredittkjøpsloven § 8), men den er fullt ut gyldig.
Kredittkort med gratis forsikringer
Du får med både reiseforsikring, avbestillingsforsikring, gjeldsforsikring m.m. på kredittkortet.
Hvor kan jeg bruke kredittkortet?
Du kan bruke kredittkortet på alle brukersteder som er merket med Visa eller MasterCard. Du kan ta ut kontanter i alle norske og utenlandske minibanker.
Som innehaver av Visa Gold får du en fullverdig reiseforsikring.
Forsikringen gjelder for alle faste husstandsmedlemmer (barn må være under 21 år) eller inntil tre medreisende når minimum 50% av reisekostnadene er betalt med Visa Gold.
Visa som kredittkort
Det finnes i dag mange spennende varianter av Visa kredittkort. Kredittgrensen fastsettes av utsteder. Ta kontakt med utsteder for å undersøke hvilke produkttyper de kan tilby.
Visa som debetkort
De fleste finansinstitusjoner utsteder Visa debetkort hvor transaksjonene blir trukket rett fra konto. Kontakt din utsteder for mer informasjon.
Forsikring i kortet?
Kun et begrenset antall Visa-kort på privatmarkedet inneholder reiseforsikring eller en annen type forsikring. Alle Visa Gold kort vil imidlertid inneholde en forsikring, men type og leverandør vil variere fra utsteder til utsteder. Det finnes likevel finansinstitusjoner som tilbyr forsikringer for andre produkter enn Visa Gold. Kontakt din utsteder for mer informasjon.
Hvilke forsikringsordninger ligger i de ulike Visa-produktene?
Reiseforsikring er en tilleggstjeneste som flere finansinstitusjoner tilbyr sine kunder. Det finnes ingen generell Visa-forsikring. Det er finansinstitusjonene som utsteder Visa-kortene som konkurrerer med hverandre og av den grunn kan forsikringsvilkårene variere noe. Ta kontakt med din utsteder for ytterligere informasjon.
Europeiske Reiseforsikring tilbyr som første forsikringsselskap i Norge sine kunder både å bestille og betale sin forsikring på Internett. En av de største fordelene for deg som kunde, er at du kan skaffe deg forsikringsbevis helt fram til avreisedagen!
Forsikringsselskapets kunder har lenge kunnet bestille forsikring på nettet, men forsikringsbeviset og innbetalingsblanketten har blitt ettersendt i posten.
– Den nye avtalen vi har inngått med Visa gjør det mulig for kundene å betale forsikringsbeviset direkte på Internett med Visa-kort, forteller prosjektleder Richard Zimowski i Europeiske Reiseforsikring.
– Vi er glade for at en solid aktør som Europeiske Reiseforsikring har valgt vår løsning for sikker betaling over nettet. Netthandel er et viktig område for oss, og det er gledelig å konstatere at stadig flere bedrifter velger Visas sikre betalingsløsning, sier Roar Ingdal, direktør brukersteder i Visa Norge.