• Laster aksjedata...

Noen banker hever utlånsrenten, mens andre spekulerer i nye gebyr. Det er derfor tid til at forbrukerne gjør en banksjekk. Forbrukerrådets blad Tenk har laget en test, som hjelpe bankkundene før de shopper rundt etter bedre vilkår og priser.
Trofasthet belønnes ikke alltid. Når banken hever prisen, er det derfor ekstra god grunn til å undersøke om man nå også har den beste banken.

«Problemet er, at de danske bankkundene er mer trofaste, men for mange kan det være tusenvis av kroner å spare ved å skifte bank. Dessverre er det ikke alltid like praktisk og lett oversiktelig å shoppe rundt mellom bankene», sier Troels Holmsberg, økonom i forbrukerrådet.
På pengepriser.dk kan forbrukerne sammenligne priser på lån og sparing mellom de mange bankene i Danmark. Men her skal man huske at for det meste er renter og gebyr til forhandling. Derfor kan det være nyttig å vite hvor attraktiv man er som kunde. Forbrukerrådets blad Tenk har derfor laget en test, som kan gi et vink om hvor attraktiv den enkelte forbrukeren er for banken. Formålet er, at man får den optimale forhandlingsposisjonen, når man shopper rundt.

«Men husk: Før du skifter finansinstitusjon, kan det være en ide å spørre din egen nåværende banken om de kan matche de rentene og gebyr du har funnet hos konkurrenten. Hvis du er en god kunde, vil din banken sannsynligvis strekke seg temmelig langt for å beholde deg. Derfor bør du ikke holde deg tilbake. Her er utgangspunktet jo for forbrukerne: Alt å vinne – intet å tape», sier Troels Holmsberg.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.