• Laster aksjedata...

Så traff finanskrisen også for alvor Russland med et slag, så aksjemarkedet måtte til telling og all aksjehandel ble stoppet for et stykke tid i går.
Den russiske økonomien er sunn og sterk, sier den politiske ledelsen i Moskva. Men russiske virksomheter og banker har også seilt av sted på en bølge av optimisme og tatt opp risikable lån.
Svarte skyer er trukket sammen et stykke tid, som en umiddelbar reaksjon på Georgia-krigen trakk utenlandske investorer omkring 100 milliarder kroner ut av russiske verdipapirer,
inflasjonen har et stykke tid vært høy.
Den russiske økonomien, som ellers har kunnet skryte av en fordobling av utenlandske investeringer fra 2006 til 2007, og vise fram misunnelsesvækkende veksttall på 7 prosent om året siden Putin kom til makten, lider av presist de samme svakhetene som dem som har nært krisen i USA og Vest-Europa.
Det siste poenget er visst ved å røyke inn på lystavlen hos russerne. Forsiden av ett av de siste numrene av den russiske utgaven av «Newsweek» er forsynt med overskriften «KRISE» i røde bokstaver og en liten følgetekst som konstaterer at det nå er slutt med «billige penger… forbruk-boomen er kommet til veis ende», lyder det. Medvirkender: Lars Rasmussen, bankanalytiker i Danske Bank.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.
————————————
Lavkarbo