• Laster aksjedata...

Når du skaffer deg din første bil, så er dette et viktig punkt du må tenke igjennom. Skal du sette forsikringen på bilen på deg selv eller spørre din far om du kan sette den på han? Det er både litt fordeler og ulemper med begge tingene, så du må tenke nøye igjennom hva du ønsker.

Men det er mange myter der ute forbundet med bilforsikring og unge mennesker.

At du får mindre bonus som 18åring er tull.. selv har jeg forsikring i jernbanepersonaletssparebank. Hørte først hos IF og Gjensidige, der de skulle ha 30-40 tusen i året for full kasko. Med andre ord et tilbud som er lite gunstig for oss ungdommer. Dette er summer som egentlig fort blir for dyre når man lever på et studielån.

I jernbanebanken betalte jeg 13.400kr for FULL kasko med opptil 20,000 verdi inni bilen (typ stereo osv). Etter 1 år fikk jeg 30% bonus og det sank til ca 9000 i året. Jeg begynte på skole igjen, så gikk jeg ned til ansvarsforsikring som nå ligger på 4000 i året med 30% bonus. Med andre ord en svært gunstig løsning for meg hva angår forsikring.

Det å forsikre bilen på foreldre kan jo være gunstig det. Men da blir jo forsikringen dyrere senere i livet når du skal ha det over på deg selv i tillegg til at du må starte med 0 bonus. Skal du opparbeide deg bonus hos forsikringsselskapet, så blir du nødt til å starte tidlig om du skal få noe ut av det på et tidlig tidspunkt i livet – sånn er det bare.

Poenget med å ha forsikringen på foreldrene dine er jo det at når du skal starte med forsikringene selv, så har du gjerne en fast inntekt. Jeg er selv student, type videregående, og 7k i året blir gjerne for mye å bruke på forsikringer.

Jeg velger derfor å vente til jeg har skaffa meg en jobb, og betale litt mer siden jeg da ikke har noen bonuser osv. Men prisen på forsikringene synker også med alderen, og når du er i en «risikogruppe» eller ikke, og at du kanskje ikke har en av de vanlige ungdomsbilene som kjører uansvarlig og fort..