• Laster aksjedata...

Du har skrevet ulike typer av søknader i hele ditt liv. Og for hvert program du søker på håper du alltid på et gunstig resultat. Men hva hvis det er for et kredittkort? Er du helt sikker på at søknaden blir godkjent?

Nesten hvert voksne menneske i Norge har et kredittkort. Dette gjør det enklere for dem å foreta kjøp på kreditt i tilfelle de ikke har kontanter med seg, eller for akutte formål. Kredittkort er ganske hendig.

Søknad om et kredittkort er ikke så vanskelig, spesielt hvis du har en god kredittverdighet hos banken du søker hos. Men det er tider når du vil føle deg litt usikker. Avvisning er en ting som virkelig kan skade en person, og hvis kredittkort-søknaden blir avslått er det en grunn til det. Mest sannsynlig mange betalingsanmerkninger eller for lav inntekt.

Hvis du ikke ønsker å oppleve noe av dette må du nøye følge visse trinn. Før du fyller ut søknadsskjema bør du først identifisere dine behov. Spør deg selv hvorfor du trenger et kredittkort, og etter det må du vurdere din kreditthistorie.

Det er kreditt-byråer som har en komplett oversikt over din kreditt-historie. Du kan få en gratis kopi og se om alle elementene er riktige.

Søknad om et kredittkort betyr ikke nødvendigvis at du bør ha en bankkonto. Hvis du ikke har noen, så er det egentlig ingen big deal.

Ærlighet er fortsatt den beste politikken. Fyll ut søknadsskjema ærlig – noe annet er ulovlig og uetisk. Du er i store problemer hvis du setter villedende eller uriktige opplysninger i søknaden din. Din søknad vil bli umiddelbart avvist dersom utsteder finner ut at du har vært uærlig.

Du må forstå alle økonomiske begreper som renter, tilbakebetalingsperioden, gebyrer, osv. Det hjelper å vite alt som angår bruken av kortet ditt.

Pass på at alle kredit transaksjonene er rapportert og registrert av kreditt-byråer. Dette er en sikker måte å bygge en hederlig kreditthistorie på.

Kredittkortselskaper har etterforskere, så det er ikke lett å gjøre narr av dem. Søk på et kort kun en gang . Ellers vil du ende opp med ingen godkjente kort i det hele tatt.

Kredittkort gir folk mye av bekvemmelighet og fleksibilitet. Det er grunnen til at kortutstedere også sørger for at de gir den til en fortjent person. Folk som vet hvordan de skal nedbetale gjeld over tid, og vet hvordan de skal håndtere penger på en ansvarlig er som regel de som får godkjent søknader.

Så før du søker etter et kort bør du observere alt dette først. Og hvis du tror at søknaden vil bli avvist på grunn av dårlig kreditthistorie – tenk over det to ganger.