• Laster aksjedata...

Selv studenter får nå lov til å få sitt eget kredittkort, forutsatt at de oppfyller visse krav. Å være kvalifisert til å få et kredittkort betyr ikke nødvendigvis at du er klar for ett.

Vil du være en ansvarlig kredittkortholder?

Ansvar er den viktigste verdien som kredittkortholdere må ha. Uten en sterk følelse av ansvar er det lett for en privatperson å miste av syne hva som er rett og hva som er galt og bli påvirket av shoppingmani: med en gang man drar, kan man bare ikke stoppe å bruke kredittkortet.

Spør deg selv følgende spørsmål for å bestemme din egnethet til å få eie et kredittkort:

Har du en sikker inntektskilde?

Hvis du ikke arbeider mottar du kanskje barnetrygd fra foreldrene dine? Kan du si med all sikkerhet at dine kvote vil bli fortløpende gitt? Hvis pengene strømmer inn på kontoen din uregelmessig er det kanskje ikke ennå riktig tidspunkt å få et kredittkort.

Er du avhengig av å kjøpe klær og andre forbruksvarer?

Hvis du er det vil du ha en ekstremt vanskelig tid når du har fått tak i kredittkortet ditt. Kredittkort er vidunderlige objekter, men de har en tendens til å få individer til å  bruke mer enn hva de har råd til.

Du kan utøve kontroll over dine utgifter når det er nødvendig?

Det er greit å bruke den totale grensen for kredittkortet ditt, men vær sikker på at du er klar og i stand til å møte konsekvensene av dine handlinger. En høyere kredittkortbalanse betyr automatisk høyere månedlige utbetalinger. Er du i stand til å stramme beltet i flere måneder før din økonomi er tilbake til normalt?

I tilfelle du oppriktig og ærlig mener at dere i stand til å være en ansvarlig kreditt kortinnehaveren, her er hva du bør gjøre videre for å få godkjent søknaden på internett når du søker om kredittkort:

Velg det kredittkortet som appellerer til deg best.

Klargjør alle nødvendige dokumenter som kopier av fødselsattest og annen gyldig ID, ditt personnummer, og bevis på sysselsetting og inntekt.

Sjekk din kredittverdighet. Hvis kreditten din er under gjennomsnittet ( mange betalingsanmerkninger) bør du vurdere å til å forbedre din kredittverdighet før du søker om et kredittkort.

Hvordan velge riktig kredittkort for deg:

Selv om kredittkort kan virke bare å variere i farger og kredittkortgrenser er det mer å velge enn et kredittkort enn et som gir deg den høyeste mengden av penger å bruke for den laveste renten.

Lav-rente-kredittkort – stedet for å tilby belønninger vil noen kredittkortselskaper bare tillate sine kunder å nyte relativt lave renter for sine innkjøp. Slik kan være greit om du er av den udisiplinerte typen som lar kredittkortregningene ligge og støve.

Uansett hvilket kredittkort du ende opp med å velge må bare sørge for at du bruker det klokt. Glem aldri å spare for regntunge dager!