• Laster aksjedata...

Jeg husker leksjonen min mor ga meg et par uker før min første dag på høgskolen i Bergen. Hun satte meg ned og sa, «Jeg har noe viktig å fortelle deg.» «Du kommer til et sted hvor det vil bli store fristelser,» sa hun. Det jeg fikk var egentlig ikke et foredrag, men en prat om hvordan det var på tide å begynne å bygge min personlige økonomi.

For økonomisk styring er svært viktig når man er student og egentlig når man ikke er det. Uansett er det viktig å velge de riktige kredittkortene og forbrukslånene.

 

Jeg ga aldri dette emnet mye tanke. Jeg har alltid trodd at å få et kredittkort var for voksne, og jeg følte meg som en voksen på den tiden. Hun fortalte meg at jeg burde begynne å tenke på å søke om et kredittkort, men sa også at det var en fare ved å skaffe seg et kredittkort i ung alder. Det alene skremte meg. Jeg hadde en fulltidsjobb, men hva hvis jeg ikke kunne håndtere betalingene i tide? Hva om jeg ble midlertidig sinnssyk, og bestemte seg for å kjøpe alt jeg kunne? Det ble for mye for meg, og jeg fortalte henne at jeg ikke ønsket å høre mer tull om at jeg skulle få et kredittkort.

 

Så der var jeg, atten år og prøver å få et kredittkort, men ikke vite hvor du skal begynne. Heldigvis fant jeg en annonse for et student-kredittkort. Uten å gi det mye tanke søkte jeg og til denne dag fortsatt har jeg et kort fra det selskapet. Var det den beste måten å gjøre det? Sannsynligvis ikke. Jeg antar at hvis jeg gjorde mer research kunne jeg ha funnet et kort med en bedre rente, eller en bedre kredittgrense.

 

Etter hvert har internett endret måten folk forsker på kredittkort. Jeg har funnet ut den beste måten å finne et godt produkt er å finne et nettsted som hjelper deg å sammenligne liknende produkter side om side. Er du interessert i kredittkort som tilbyr flyselskapets belønninger? Hva med kredittkort som tilbyr hotell- og reise-belønning? Kanskje du bare er ute etter det kredittkortet som ville være riktig for din virksomhet, eller et med lav rente. Det finnes mange muligheter.