• Laster aksjedata...

Har du tenkt til å ta opp forbrukslån, så er du enten veldig klar for en ny TV, en reise eller noe liknende materielt. Eller kanskje bare ser du behovet for å pusse opp stua når du først er i gang med å renovere hele leiligheten. Uansett er forbrukslån et godt alternativ for deg som trenger mye penger på en hurtig måte.

Som regel kan man ta opp forbrukslån opp til 250,000,- NOK hos en alminnelig bank i Norge, men dette beløpet varierer egentlig både fra bank til bank og søker til søker. Grunnen til dette er at ikke alle banker ønsker å gi ut forbrukslån til folk som de vet ikke kan betale for seg.

Folk som tar opp et nytt lån i håp om å dekke over det gamle og kanskje skaffe seg noen kroner ekstra som han eller hun kan drive videre på vil etter hvert møte hverdagen. Skal man dekke over et lån med et nytt lån, så bør det være et gjeldskonsodileringslån som gjør at man kan refinansiere gjelden sin i stedet for å slite med å betale det ned med dyre renter.

Et forbrukslån fungerer praktisk sett på følgende måte:

1. Du sender inn en lånesøknad via internett.

2. Banken sjekker opp de detaljene du har gitt når du har søkt om lånet og sjekker hvorvidt du kan få et så stort lånebeløp som det du har spurt om. Som regel går alt dette greit dersom du ikke har flust med betalingsanmerkninger og/eller et anstrengt forhold til den banken du søker hos.

3. Når du har fått godkjent lånesøknaden din, så har du forbrukslånet inne på kontoen din etter kun et par dager. Pengene går via nettbank direkte til din konto, og du vil også motta et brev i posten om at du har blitt godkjent som lånetaker.

Når det er sagt, så kan du bruke forbrukslånet på hva som helst. Et forbrukslån er ikke tilknyttet noen fast fysisk verdi slik som billån og boliglån er. Har du dog et ønske om å bruke disse pengene på nettopp bil eller leilighet, så er det selvfølgelig ingen som hindrer deg i det. Poenget er bare at du står helt 100 % fritt til å bruke pengene på det du ønsker.

Akkurat det er svært gunstig når det kommer til forbrukslån.