• Laster aksjedata...

Veldig mye informasjon finnes om forbrukslån på internett, og man kan bli gal av å ta del i jakten på det aller billigste og beste forbrukslånet ettersom det i liten eller ingen grad er noen som direkte forteller deg hvem som er det beste. Kun hvilke man tjener mest penger på å selge.

Men det gjelder å være ganske smart når man er på jakt etter finansiering, og det er ikke alltid at internett er det beste stedet å finne svaret.

Om du leter i reklameplakater i diverse ukeblader, aviser og andre tjenester kan du også her finne mye bra reklame som forteller deg hvilke forbrukslån som finnes. Kanskje er det andre type medier som er de mest gunstige å bruke når man skal søke lån?

Ikke vet jeg.

Men det jeg vet er i hvert fall at en slik låneoversikt er det beste når man skal ta hensyn til flere faktorer når man tar opp forbrukslån. En enveiskommunikasjon fra bank til kunde er som regel ikke det beste når du lurer på ting.

For eksempel er rentenivået og tilbakebetalingstiden svært viktig å tenke på når du søker om penger, da man som regel ikke kan spå fremtiden hva angår din egen økonomiske fremtid.

Men det som er veldig viktig når du har funnet ditt lån er at du er 100 % ærlig på opplysningene du gir til banken slik at du ikke går på en stjernesmell og krever inn penger på feil premisser. Finner banken ut at du har fått et forbrukslån ved å ljuge til deg en hel masse penger, så vil du slite sterkt på juridisk og med å skaffe deg lån i fremtiden.

Men noen ting er viktigere enn andre å tenke på når du skal ha lån:

1. Trenger du virkelig dette forbrukslånet?
2. Er det bedre med et kredittkort?
3. Har du nok penger fra før av i form av lønning og liknende?