• Laster aksjedata...

Når du mottar et kredittkort bør du sette opp et budsjett for å følge nedbetalinger og bruk av kredittkortet. Ja, dette er lettere sagt enn gjort, men hvis du unnlater å følge et strengt budsjett og ikke nøye planlegger utgiftene av kredittkortet ditt kan du falle i samme felle som mange over hele verden har falt i, og ende opp som gjeldsslave.

Hvis du bruker et kredittkort som det var tiltenkt, så det bli mye lettere å opprettholde finansiell stabilitet. Men hvis du velger å bruke et kredittkort som en personlig minibank eller til hvert kjøp kan du ende opp i dype problemer. Her er noen tips du kan bruke til budsjettering samt det å beskytte deg mot å falle i det store hullet som omhandler kredittkortgjeld.

Uansett om en person har et kredittkort eller ikke er det et klokt forslag å aldri bruke mer enn det du har råd til. Det beste rådet noen kan gi er å bruke kredittkortet ditt som om det var kontanter. Dette er fordi uansett hvor mye du kan benytte deg av på kredittkortet (hvor stor kredittgrense du har) vil du fortsatt måtte betale det tilbake med ekstra avgifter i form av renter.

Mange har begynt å bruke sine kredittkort i diverse butikker i tillegg til å bruke dem for å kjøpe ting de egentlig ikke har råd til. Dette er hvor mange begynner å bygge opp gjeld. Du må altså sette en grense på hvor og når du skal benytte deg av et kredittkort. Om du bare bruker det i hytt og pine, så vil du etter hvert gå på en ganske stor smell.

Alle kredittkortselskaper gir deg en kredittgrense. Men det er vanlig at folk ser dette som sine penger og et tall på hvor mye de kan bruke på månedlig basis. Det er lurt å tenke på kredittkortgrensen som et kortsiktig lån, og at du må betale tilbake hele summen i slutten av måneden.

Det å lage kloke og omtenksomme valg er det beste forsvaret du har mot å falle inn i et stort hull som omhandler finansiell gjeld. Lag et budsjett og hold deg til det. Tilbakebetal kredittkortbalansen hver måned og aldri bruk mer enn du har råd i kontanter.