• Laster aksjedata...

Har du noen gang søkt om lån og blitt avvist av diverse grunner? I så fall er du ikke noe engangstilfelle. Du kan trøste deg med at rundt 50 % av alle lånesøknader går rett i vasken, noe som betyr at det finnes veldig mange skuffede sjeler der ute. Problemet er bare at ikke alle avslag blir begrunnet godt nok. Her er en guide til hvordan bankene tenker når de skal gi ut lån til sine kunder – eller kommende kunder.
Dette er hva bankene begrunner låneavslaget sitt med:
1. For lav inntekt.
Den aller vanligste grunnen er at han eller hun har en alt for lav inntekt til at de kan få innvilget et lån. Banken låner selvfølgelig ut penger med en tanke om at de skal få hele lånebeløpet pluss renter og avdrag tilbake. Da vil det være lite gunstig å kaste penger etter folk som ikke til slutt klarer å betale for seg.
2. Mange betalingsanmerkninger.
Det også banken som regel klarer å følge med på er hvilken betalingshistorikk du tidligere har hatt. Skal man tro de jeg har pratet med i bankvesenet, så er nesten dette en primærnøkkel til at man skal klare å skaffe seg lån. Har man for mange betalingsanmerkninger vil man enkelt og greit til slutt ikke klare å få lån noen steder – og da er man på veldig utrygg grunn, for å si det sånn.
3. Ingenting å sette i sikkerhet på lånet.
Eier man bolig er man trygg på å få lån nærmest over alt. Har man MC eller bil, så vil det enklere gjøres. Men har man ingen av disse tingene og allikevel skulle ønske seg et lån, så vil jeg si at det er ganske vanskelig. Man kan selvfølgelig prøve seg på noen av disse finanseringsmetodene som ikke krever sikkerhet, men det blir nok også det eneste alternativet.
Det er viktig å eie noen ting før man begynner å spørre etter mer penger.
4. Deg som person.
Utfyller du en online søknad for å skaffe deg noen tusenlapper i forbrukslån, så er selvfølgelig ikke dette noe problem. Da opptrer man saklig og begrunnet i en helg vanlig søknad. Men om du skulle møte opp hos banken og vise ansiktet ditt, så vil naturligvis de som jobber i banken bli litt preget av naturlige sosiale menneskelige egenskaper hos deg.
Skal du ha lån i banken, så møter du opp litt fint kledd og pusser tennene før du går inn – så enkelt er det bare.
5. Din historikk i akkurat den banken.
Har du hatt DNB Nor i all evighet, så vet de alt om deg. De vet kanskje at du er en fyr eller dame som liker å betale regningene dine i tide, verken slite med å betale ned renter eller avdrag og svarer kjapt på meldinger og e-post. I så tilfelle vil du ha et godt kundeforhold til banken din, noe som er utrolig viktig.
Du har større sjanse for å få lån i en bank som kjenner deg gitt at du er en god kunde som betaler regelmessig. Men har du kanskje hatt litt trøbbel med gjeld og liknende tidligere, så vil du nok gjøre lurt i å søke lån hos de andre bankene du finner i vår låneguide.