• Laster aksjedata...

Sjekk online: Webområder av boliglånselskaper tilbyr en praktisk måte å sjekke rundt på for å skaffe seg det beste boliglånet. Siden boliglån-selskaper er i konkurranse med hverandre tilbyr de gode alternativer for deg som kunde. I tillegg har de også utvidede fasiliteter som elektroniske søknader og lignende.

Så sjekk litt rundt på internett for å skaffe deg det beste boliglånet.

Sammenlign priser: De rentene som belastes av et boliglån-selskap på et slikt lån er bundet til å være høyere enn noen annen type boliglån, der kreditt, inntekt og nedbetaling er optimal. Og de kan variere sterkt. Det er noen boliglån selskaper som, for de samme kvalifikasjoner, tilbyr en rente på 7 prosent, som er litt over gjennomsnittet, og så er det andre som kan sitere 9-12 prosent eller mer.

Se på avgifter: Når en bank tilbyr deg et boliglån, sørg for å legge opp avgiftene fra hver finansieringspakke og sammenlign de med renter. Du bør også sammenligne avsluttende kostnader og andre avgifter i finansieringspakken. Som en generell regel bør avgiftene være inkludert i prisen av et boliglån. Du bør forvente å betale opp til fem prosentpoeng for de fleste boliglån. Det finnes alltid unntak for dette, men sammenligning av forskjellige banker bør gi deg en idé om hva som er rimelig. Det er godt å huske at avgifter og betingelser kan være bedre for låntakere under dårlige tider.

Les vilkårene: Når du skal signere opp for et boliglån, sørg for at du vet hva slags avtale du går inn i. Så vær klar om vilkårene ved å lese hele avtalevilkårene slik at du ikke får noen sjokk senere. Mens noen avgifter er vanlige, bør de ikke være ekstreme. Du kan også få dokumentene sett på av en advokat. Poenget er at du bør være komfortabel med alle vilkårene før du signerer. Hvis du har noen spørsmål, ikke nøl med å kontakte banken for avklaringer.

Følger du disse fire stegene tror jeg ikke det skal være noe problem å skaffe seg et boliglån med en gunstig rente og nedbetalingstid. De aller fleste banker er svært villige til å gi fra seg et boliglån da man i aller høyeste grad vet at det kan være lønnsomt å ha så mange forbrukere som overhodet mulig. Skaffer man seg en bolig er et lån nærmest umulig å komme unna.