• Laster aksjedata...

Det er mye man kan spare penger på i det man flytter hjemmefra og skal enten bo med kompiser eller med kjæresten. Som regel får du en del tips både fra din mor og din far, men det er aldri dumt å ta med seg et par sparetips her også.

# Telefon: Mange har unødvendig høye telefonregninger, finn fram forrige måneds regning og gå innpå telepriser.no og regn ut hvilket fasttelefon og/eller mobilabonnement som blir billigst for dere.

# Internett: Du trenger jo egentlig ikke verdens beste internett, iallfall ikke i en startperiode, finn deg derfor et rimelig internettabonnement.

# Forsikring: Her er det mer penger å spare enn hva man skulle tro. Ring rundt å finn ut hvor du får best avtale.

# BSU: Du får skattefordeler for å sette penger på en BSU konto. BSU kontoer har også meget god rente. Finn best rente her på nettsiden (lane.no).

# Visa-kort: Mange betaler 250kr/året for VISA-kort. Det er ikke lengre nødvendig. Nordea har et kort som heter Check-In, anbefaler deg å bruke det som bankkort. Husk og ikke ha noe særlig med penger på dette kortet, og du bør heller ha de på en annen konto pga. lav rente på denne kontoen.

# Bankkonto: Finn deg en konto med høy rente og god premisser.

# Bensin: Skaff deg Trumf-kortet, da får du billigere bensin hos Shell. I tillegg kan du skaffe deg kredittkortet KASH (NB! Bare hvis du har god kontroll på dine tilbakebetalinger!). Med KASH får du 5% rabatt på bensinen.

Ellers så sier resten her mye smart. Ikke kjøp deg mat ute, går fort veldig mye penger på det. Bil er heller ingen smart investering, spesielt siden vi bor i oljelandet Norge som avgiftslegger biler som bare fy.