• Laster aksjedata...

Det har kommet en ny lån type også her til lands, svenskene var før oss. SMS lån har kommet og kanskje for å bli også. De har høstet mye kritikk på godt og vondt. Men det er en veldig enkel tilgang på penger, som noen mener er blitt for enkel. Det handler om impulshandel, trenger du penger nå så kan du faktisk få det rett på kontoen din med ekspressoverføring, altså raskere enn du selv kan overføre fra dine egne kontoer til brukskontoen.

Et SMS lån fungerer som alle andre lån, du får over penger etter en avtale er godkjent og du vil måtte tilbakebetale det over tid og med renter i forhold til hvor lenge du har lånt pengene. Forskjellen på dette lånet og andre er at det dreier seg om mindre summer, fra noen hundrelapper og opptil noen tusenlapper. Du får derimot en veldig høy rente, og det er denne som er omdiskutert. For den er i de fleste tilfeller veldig høy. Det som er målgruppen for de som er tilbydere av SMS lån er du som trenger penger nå og vil tilbakebetale dem etter kort tid. Da slipper du unna for mye rentekostnader og får lånet med en gang.

Er du så på ferie, i Norge eller utlandet så kan du altså få penger rett inn på konto om det er noe som du skal ha, men ikke har pengene tilgjengelig der og da. Det vil selvfølgelig koste deg med etableringsavgift og det som SMS sendingen koster. Er du i utlandet så vil det derfor bli enda dyrere å få SMS lån. For SMS koster mye mer å sende i utlandet avhengig av hvor i verden du er. Så pass på at ikke lånet blir for stort og husk å betal tilbake så raskt du kan.