• Laster aksjedata...

Når skolesesongen er rett rundt hjørnet er det bare en ting foreldre tenker på – de forestående kostnadene. Utdanning er en primærrett og et relevant behov for alle barn, men det kan bli svært kostbart. Dette er en artikkel som først og fremst gjelder de foreldrene som sender barna sine på privatskoler som ikke blir støttet av staten, som feks Treider privatskole.
Det er enkle og effektive tiltak som foreldre kan bruke i å kutte kostnadene for sine barns skolegang. Oftest er disse tiltakene ofte tatt for gitt, men ikke gå glipp av dem – her kan du spare mye penger.
Organiser og spar penger
Hold en oversikt over dine barns utgifter og hold de organisert. Hvis du ikke er organisert vil du bruke mer penger. Små ting som blyanter og fargestifter kan ikke koste for mye, men hvis du fyller på rekvisita unødvendig mister du verdifulle penger i lengden.
Du bør også prøve å involvere barna når du setter opp budsjett og regnskap. Dette vil gi dem en følelse av eierskap og motivasjon i forhold til studiene sine.
Kjøp i store kvantum
Det er et grunnleggende økonomisk prinsipp som heter – «jo mer du kjøper, jo mer sparer du». Vel, dette er aktuelt hvis du kjøper et bestemt element som du virkelig trenger i nær framtid. I å kjøpe blyanter, for eksempel, vil du kanskje kjøpe en boks i stedet for å kjøpe en for hvert av barna.
Transport
Du vil kanskje vurdere å kjøpe barnet ditt en sykkel for at det skal bli billig og enkelt å sykle til skolen. Dette er ikke alltid mulig. De å finne en billig og sikker måte å bringe barna til skolen hver dag er en viktig ting. Skolens transporttjenester er et alternativ du kan se på.
Mat og drikke
Når du har tid og energi til å tilberede mat for dine barn bør du gjøre det. Du vil ikke bare spare på lommepenger som du uansett ville gitt til dem, men du er også sikret deg at barna spiser sunn og trygg mat.