• Laster aksjedata...

Nå har selvangivelsen kommet via Altinn. Det var litt starttrøbbel for den norske portalen, men etter litt feiling og prøving er ting tilbake til normalen. Alle som har tjent penger i fjor er jo interessert i å se hva som er det foreløpige beløpet som skal utbetales til sommeren, om du da ikke får en skattesmell. Min erfaring er i hvert fall at de med tabellkort i nesten alle tilfeller får penger igjen på skatten, om det da ikke har vært store endringer i økonomiske påvirkninger i løpet av året.
Når du har fått sjekket selvangivelsen så vil det stå et beløp til gode der om du skal få penger igjen på skatten. Mange får så pengene utbetalt til sommeren, men det kan også drøye til utover høsten. Det avhenger litt i hvilken pulje du selv havner i.
Har du derimot lyst til å nyte skattepengene litt på forskudd og ta deg en etterlengtet ferie, pusse opp eller kjøpe deg noe som du uansett skulle bruke skattepengene til, så kan du ta opp et lån.
Et lån vil jo koste litt, men de månedelige rentene for en såpass kort periode bør være mulig å overleve. Det er tross alt ikke lange tiden det er snakk om. Typisk lån som du bør se på da er et forbrukslån, f.eks. fra Lendo. Et enkelt lån som du kan bruke til hva du vil og du trenger ikke stille sikkerhet for det. Du må være i fast jobb og ikke ha betalingsanmerkninger, noe som er naturlig. Hvis ikke så vil banker og 3. parts forbrukslån leverandører ikke være villige til å låne deg noe.