• Laster aksjedata...

Har du planer om å gå til anskaffelse av et kredittkort, så er det et par ting som er viktige og som følger med på nettopp den biten der. Punkt nummer èn er å begynne å planlegge hva du skal bruke kredittkortet på og hvordan du skal få finansiert det hele. For det er noen avdrag og renter som påfølger dersom du ikke er tidlig ute med å betale regningene dine (noe vi håper at du er…) .

Skaff deg et budsjett slik at du vet hvor pengene går.

Hva skal du inkludere i det budsjettet?

1. Hvor høy kredittgrense du har. Det kan være plagsomt å hele tiden trekke alt for mye penger over uten at du er klar over hvor mye penger du har disponibelt.

2. Hva du skal bruke pengene på. Har man bare bestemt seg for å uansett bruke X antall tusen kroner per månede, så kan du være ganske sikker på at du ikke får maksimalt ut av pengene med mindre du er en svært strukturert person med et A4-liv som til en hver tid vet hva du ønsker deg og kommer til å kjøpe.

3. Hvilke penger du skal bruke til å betale ned lånet du tar på kredittkortet. Har du en inntekt som ligger mye over det kredittgrensen din er, så er det helt klart ikke noe bakdeler med å bruke kredittkortet svært mye for å oppnå bonuspoeng og andre fordeler. Men er det slik at kredittgrensen er rimelig lik det inntekten din er etter skatt, så skal du ikke være så veldig eplekjekk når du bruker mye penger.

Det å ha et budsjett å forholde seg til når man har kredittkort hjelper veldig mange mennesker. Som regel er det slik at man klarer å forholde seg til det de aller første månedene i hvert fall, og om man ser at det fungerer, så skal det vel svært mye til for å vende tilbake og ha et ustrukturert liv hva angår økonomien din.

Det beste økonomitipset du kommer til å få uansett om det gjelder lån, kredittkort eller generell personlig økonomi er å budsjettere alt til en hver tid. Nå skal det sies at det både kan virke veldig kjedelig og unødvendig, men kostnadene kan definitivt kuttes på veldig mange punkter om du lever et vanlig liv i den vestlige verden.

Søk om kredittkort og skaff deg et budsjett – det er i hvert fall to tips som vil bedre din privatøkonomi med ganske mange hakk dersom du befinner deg blant normalen over norske forbrukere.