• Laster aksjedata...

Spanske pesetas er ikke mye verdt lenger. Men selv om det er mer enn ett tiår siden at Spania gikk over til euro, popper det stadig opp nye steder hvor man kan bruke den gamle myntfoten, pesetaen. Det siste eksemplet er byene Teruel og Alcañiz i den nordøstlige delen av landet, hvor man i 300 forretninger kan betale med pesetas hele sommeren.
Typisk er det små byer som godtar pesetas Og det er ikke snakk om småpenger. Ifølge den spanske sentralbanken mangler det fremdeles å bli vekslet 280 milliarder pesetas, som tilsvarer ca. 12 milliarder kroner.
(Hvis du vil se hvor mye verdt dine norske, danske, svenske, færøyske og grønlandske mynter er verdt kan du sjekke i denne myntkatalogen for norden.)
Og det er fremdeles noen år til pesetaen blir helt verdiløs. Mens for eksempel den franske francen, den italienske liren og den portugisiske escudoen ikke lengre kan veksles, har den borgerlige regjeringen i Spania nylig vedtatt å sette 31. desember 2020 som skjæringsdato. Etter det får man bare kjøpt Pesetas privat eller på auksjoner.
http://www.aftenposten.no/okonomi/Godtar-betaling-i-pesetas-6761962.html
http://www.vg.no/forbruker/reise/reiseliv/finn-fram-den-gamle-pesetasen-din-og-reis-til-spania/a/10059343/
pesetas