• Laster aksjedata...

Det er enkelt å bruke en formue hvert år på å lage en vakker hage. Ved å følge disse fem tipsene kan du spare penger på både denne hagesesongen og fremtidige hagearbeidsesonger.
1. Planlegg grønnsakshage i henhold til hva naboene dine driver med av planting slik at du kan dele dine grønnsaker når de er klare for å spise. Ofte jeg har hatt altfor mange av en type grønnsak, noe som er ganske dumt når vi kommer til sommerfesten og alle har med sine egenproduserte gulrøtter – og vi mangler både brokkoli, erter og kålstuing.
2. Velg billigere blomster enn sommerblomster for dine blomsterbed når du er på gartneriet og kjøper frø. I og med at de formerer seg hvert år kan du skjære dem tilbake og bytt planter med vennene dine slik at du både har vakre hager og kan spare penger samtidig.
3. Bruk kompost fra kjøkkenet ditt som jord når du skal plante i hagen. Sluttresultatet er mye bedre enn noen typer jord du noen gang kan få kjøpe fra et gartneri eller jernvarehandel. Prisen er rett, og dette er definitivt resirkulering – miljøbevissthet setter vi veldig pris på, noe du kan tenke på i slike tilfeller.
4. I stedet for å kjøpe stein i butikken kan du prøve småstein eller små steiner i hagen din som bunndekke. Dette vil spare deg mye penger siden du ikke trenger å kjøpe butikkjøpte steiner til våren og høsten hvert år.
5. Bruk mer penger nå ved å kjøpe bedre kvalitet på hagearbeidverktøyet, og du vil spare i det lange løp. De vil vare i mange år og da sparer du penger i krone og øre fordi du ikke trenger å erstatte dem hver eneste sommer. Samme gjelder for hagehansker-husk å kjøpe den beste du har råd til slik at de varer hele sesongen.
Lykke til med å få en fin hage i sommer!