• Laster aksjedata...

Eurokrisen er et begrep som omfatter store deler av den sør-europeiske økonomien. Land som Hellas, Spania og til dels Italia sliter med stor arbeidsløshet, opprør blant studenter og unge mennesker samt en rimelig skakkjørt økonomi. Ingen bruker penger og landet stagnerer rent økonomisk.

Men hvordan kan du som nordmann utnytte dette?

Her i Norge går bankene rimelig godt. Vi har gode backup-løsninger i form av en naturlig stimulerende økonomi som gjør at bankene kan låne ut mye penger til nordmenn som elsker å reise. Og det er akkurat denne koblingen som gjør at du kan få en særdeles hyggelig reise ned til disse landene.

Hellas, Spania og Italia har ikke bare en elendig dagsaktuell økonomi som fellestrekk. I tillegg er dette gode ferieland som tiltrekker seg utrolig mange nord-europeere hvert eneste år. Om du har litt ekstra penger, så kan du fort få veldig mye for pengene når du først er der nede. I et samfunnsøkonomisk perspektiv kan man se at dårligere økonomi gir mindre kronerulling i det dagligdagse, noe som setter både privatpersoner og banker på prøve.

Du kan nå skaffe deg et forbrukslån og dra ned til Hellas og kjøpe en hel masse goder for en billig penge. Hoteller, aktiviteter og dagligdagse kjøp er alle svært billig i forhold til det som var tilfelle for et par år siden. Ikke bare er du med på å gjøre din egen ferie til noe du kommer til å huske i lang tid, men du kan også se på det som en slags nødhjelp for folk som trenger at økonomien stimuleres.

Noen generelle tips dersom du ønsker å spare noen penger på andres land dårlige økonomi:

1. Følg med på hvordan valutaene ligger an fra dag til dag. Det pleier som regel ikke være store svingninger daglig, men på sikt vil du spare en hel masse penger dersom det er et land som det går svært dårlig med.

Et annet tips vil være å følge mye med i nyhetsbildet.

2. Benytt deg av utenlandske nettbutikker som for eksempel Ebay når du vet at dollaren er lav. Slik vil du kunne spare mye penger.