• Laster aksjedata...

Det kan bli råd til mer av det artige på ferien, hvis du kjøper flybilletten via en utenlandsk hjemmeside. For eksempel vil du kunne spare over 500 kroner på en tur-retur-billett København-Marseille med det nederlandske luftfartselskapet KLM, hvis du kjøper den via en amerikansk hjemmeside. En returreise en uke i november kjøpt via KLMs eget hjemmeside vil koste 2106 kroner. Samme reise kan kjøpes til 1560 kroner på amerikanske travelnow.com.

Prisene svinger enormt. Hvis du surfer rundt på internett etter flypriser, vil du både kunne finne store besparelser og langt dyrt priser utenfor landets grenser.

Velger du å gå på billettjakt på nettsider, som hører hjemme utenfor Danmarks grenser, så er her en rekke gode råd:

* Sjekk i alle tilfeller om billetten rent faktisk er billigere fra den utenlandske hjemmesiden.
* Betal alltid med et bankkort og aldri ved bankoverførsel. Bruker du for eksempel Visakortet din, kan du få tilbakeført pengene, hvis du aldri mottar billetten din.
* Setter sammen du selv en reise med mellomlandinger fra forskjellige flyselskap, så sørg for at det er svært god tid til å skifte fly. Når du ikke et fly på grunn av det forrige flyets forsinkelse, så har flyselskapet ikke nødvendigvis plikt til å gi deg en annen reise.
* Kjøper du både flyreisen og oppholdet via et utenlandsk selskap, så skal du være oppmerksom på at reisegarantifondet ikke dekker tapene dine, hvis selskapet knekker.