• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Jeg begynte å jobbe den 22. juni, og får lønn hver 14. dag. Får altså lønn første gang den 8. juli.

Er det en universal regel om hvor mange dager jeg vil få lønn på nå på onsdag, eller er det fra bedrift til bedrift?Hadde vært greit å vite sånn ca. iaf, noen med erfaring om 14dagerslønn?

Kunne selvfølgelig spurt på jobb òg, men tror sjefene synes jeg er «masete» fra før.

Svar:

Men bedriften hadde lønningsdag den 24. juni – da fikk jeg ikke lønn ettersom jeg hadde jobbet i 2 dager.

Nå er jeg usikker på om jeg får/hvor mye jeg får, eller rettere sagt – er jeg på en måte på etterskudd?

Altså, hvordan blir lønnsdagene delt ut? Får jeg lønn i det hele tatt nå? Får jeg lønn for den første uken? Får jeg lønn for de 3 dagene som inngår i uken etter de faste ansatte fikk lønn?

Det avhenger helt av arbeidsplassen. Den gamle jobben min betalte ut lønning regnet fra 20.-20. på den siste dagen i måneden. Det vil altså si at jeg var konstant på etterskudd fordi det var x-antall dager jeg ikke fikk med på den månedens lønning. Det er bare rart første måneden egentlig.

Etter det så blir man vant til det og tenker at en måned er en måned (da jobbet jeg riktignok fast). Det ble riktignok litt funky innimellom da jeg håpet på å få med en dag jeg hadde jobbet mange timer overtid for å booste lønnen litt. Det er vanskelig for noen som ikke kjenner din arbeidsplass rutiner å gi et svar på det. Enten må du spørre eller bare vente og se.