• Laster aksjedata...

Spørsmål:
Noen som vet noe om dette? Vet at hvis man har stort fravær kan man miste stipendet, men er det noen absolutt grense på dette? Det begynner å balle på seg nå.
Hvordan fungerer det med gyldig fravær og sånn? Noen med peiling?
Svar:
Tror dette er ganske individuelt fra skole til skole, og hvilket nivå det ligger på.
Normalt så er det en «uformell regel» som sier 20%. Over dette – så kan ting begynne å skje.
Når jeg gikk vgs hadde jeg nesten 50% fravær, og lærerene truet med å gi beskjed til lånekassen. Men det skjedde ikke. Selv om jeg vet om folk som har fått stipendet stoppet – da de kun møtte opp de første ukene, for deretter å gi faen.
Private høyskoler rapporterer ikke inn fraværet til Lånekassen, kun endelig standpunkt. Jeg har gått på Noroff og går nå på NKF – ingen av de rapporterer inn høyt fravær til lånekassen. Selv ikke studenter som har sluttet eller «gitt opp». Sier kanskje seg selv, siden de som får stipend og lån fra Lånkassen må betale skolen med dette.
På VGS kan man godt få stryk i et eller flere fag. Uten at det går utover stipendet. Jeg strøk også til eksamen ved anledning – og fikk ikke omgjort stipend til lån.
På høyere utdanning. Er hele stipendet lån – inntil man har bestått eksamen. Da gjøres noe av lånet om til stipend. Består man ikke, blir alt man får fra lånekassen lån.
Men….. det er jo ikke verre enn å ringe Lånekassen og spørre selv.
I dagens arbeidsliv ser de fleste først på fraværet for deretter å se på karakterer. Fravær betyr alt. Det viser hvor pliktoppfylende du er. Så får du heller sove i timen om du absolutt vil.