• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Jeg er en mann på 21 år som har hatt 3 år borte fra skole nå for å finne ut hva jeg skal studere. Jeg har jobbet, reist og vært i militæret. Nå nærmer det seg nok en frist for å søke på studier. Frustrasjonen øker, 3 år og jeg har ikke funnet ut en eneste ting. Vil ikke gå nok et år, må komme meg i gang med et studie snart.

Har veldig lyst til å studere i utlandet, men det får vente til jeg har funnet ut mer sikkert hva jeg vil dersom jeg skal betale 60- 100 000 i skolepenger. Tror jeg vil ha en mastergrad i ett eller annet, kanskje noe teknologisk, noe med film, eller noe med data?

Noen som føler den samme usikkerheten? Noen som vil dele noen tips til hvordan man går fram for å finne ut hva man vil jobbe med, hva man vil studere?

Og hvordan blir det med studielån?

Svar:

Anbefaler deg å søke deg til et universitet, og bare ta mange innføringer til diverse fag. Da får man litt av alt mulig, psykologi, matte, kjemi, data, sosiologi, økonomi osv. Man velger da bare ut noen fag du selv vil ta, gjerne velg type 40-50 studiepoeng. Så startet du på studiet, og ser hva du syntes er morsomt, og du kan droppe ut av fag inntil du klarer å fullføre 30 studiepoeng. Gjør dette i to semestere, så burte du vite hva som ser spennende ut.

Lurer på å faktisk gå politiskolen når jeg blir 20 jeg.
Planen er å bli ferdig med media & kommunikasjon neste år, få generel studiekompetanse, ha fri 2 år (selfølgelig da jobbe, skolefri med andre ord) før jeg kaster meg på studier igjen.

Synnes politi virker veldig spennende. Være ute blandt mennesker og oppleve nye ting hele tiden, synnes alt med samfunn og ting som omgår oss i det daglige er veldig spennende. 😛
Kunne godt tenkt meg å jobbet i kripos eller noe i den duren også, litt mindre med samfunn  en en politibetjent men. Etterforske et mistenksomt dødsfall må jo være spennende.

Off, det er så mye jeg har lyst til.
Den STORE drømmen hadde vært å bli 737-flyger for SAS. Men jeg er redd det løpet allerede er kjørt desverre. Har alt for dårlige studievaner og verken jeg eller noen andre har tro på at jeg vil kunne klare det… Skaper ikke helt motivasjonen men. Å jeg drømmer sånn om å bli pilot!
Være i luftforsvaret osv først, så ta utdannelse der og i USA eller en sivil utdannelse i Norge og delvis i USA. Det hadde vært den totale drømmen, det jeg vil oppnå her i livet er å bli 737-flyger.

Men når det kommer til studielån, så får du også studielån i utlandet. Men du må søke på litt andre betingelser enn det man gjør her i Norge. Bare ta kontakt med lånekassen, så skal det ordne seg et hundre prosent sikkert.