• Laster aksjedata...

Sikret og usikret kredittkort fungerer på samme måte – begge kan brukes til å betale for varer og tjenester. Et kredittkort med sikkerhet krever sikkerhet for din kreditt, et usikret kort trenger ikke denne type forsikring.. Kredittgrensen vil være en prosentandel av ditt innskudd, vanligvis fra 50 til 100 prosent. Vanligvis vil en bank betale renter på innskudd når du skaffer deg et kredittkort.

I enkelte land, slik som USA og England, så er det vanlig at bankene nå tar ekstra gebyrer når de skal behandle søknader som omhandler usikrete kredittkort.

Før du søker ta å sørg for å spørre hva de totale avgiftene er og om de vil bli refundert hvis du blir nektet et nytt kredittkort. Et usikret kredittkort krever også ofte en årlig avgift og har høyere rente enn et sikret kort.

Noe som kalles TFTC har tatt aksjon mot selskaper som tilsynelatende annonsere Visa og MasterCard gjennom fjernsyn, aviser og postkort. Annonsene kan tilby kredittkort uten sikkerhet, sikrete kredittkort, eller andre type kort. Annonsene er vanligvis formulert slik at du tror du kan få et kredittkort simpelthen ved å ringe et telefonnummer som står oppført i annonsen.

Det er noen problemer med disse annonsene på TV, og da spesielt på amerikansk TV, som omhandler kredittkort med og uten sikkerhet. Som regel er telefonnummeret det er snakk om veldig dyrt – opptil 10 kr pr minutt.

Annonsene nevner ikke et nødvendig depositum, søknad og behandlingsgebyr for kredittkortet.

Annonsene unnlater å si noe om inntekts- og alderskrav.

Annonsene kan ikke nevne den årlige avgiften for kortet og en høyere enn gjennomsnittlig rente i forhold til andre kredittkort.

Vær forsiktig med kredittkort som tilbys av noe lugubre utenlandske banker. Som regel er det en fin tommelfingerregel at du kun skal søke om kredittkort fra banker du allerede har hørt om. Sjansen for at disse bankene ønsker å svindle deg er svært, svært liten.