• Laster aksjedata...

Det er en del som blir svindlet på internett, noe som skaper økonomiske tap og som igjen forverrer privatøkonomien til de involverte. Dessverre er internett blitt er fristed for svindlere, og det er en del som lider av slike tap som følge av dette. Vi forteller her historien til en person som mistet penger som følge av å ha blitt svindlet på nettstedet Finn.no.

Spørsmål:

Heisann! For rundt en uke side så jeg litt på iPhone 3G S på finn.no. Fant en der til 5,000 kr og fikk prutet den ned til 3,700 kr. Synst dette var en grei pris for en uåpnet iPhone 3G S. Ble enig med selger om når han skulle sende den og at de 3,700 kr var inklurdert frakt. Så overførte pengene til paypal kontoen til en venn av han pga han ikke hadde verifisert sin paypal-konto enda. Jeg vente spent i ved posten de neste dagene, men har enda ikke sitt noe til iPhonen eller iphonedeksler. Det har idag gått 6 dager siden han fikk sendt iPhonen (senest mulig)

Begynner å bli utålmodig og har derfor sendt ham to e-mailer nå uten at han svarer og ringt han flere ganger uten noe hell.

Hva skal jeg gjøre? Satse på at han har bare gjort en liten feil, ved f.eks glemt å sende den før han reiste på ferie? Det har jo egentlig ikke gått mer enn 6 dager. Har jeg noen garanti for å få pengene tilbake siden jeg brukte paypal?

Svar:

Veldig tvilsomt opplegg. «må bruke en kamerat sin paypal» lukter svindel lang vei. Sorry, men jeg tror nok at du har blitt «lurt». Gjør som nevnt, vent noen dager til og så opprett en sak hos paypal. Det kan nok sies at du kanskje har vært litt naiv i denne saken, og at du har gått på en smell som følge av dette økonomisk.

Personlig har jeg aldri likt å handle brukt på nett, men som oftest går det på personens bankkonto, og da har man automatisk fullt navn, addresse osv, så i disse tilfellene synes jeg det er greit. Dette er et veldig godt tips for deg som ikke ønsker å bli svindlet på nett.

Skulle man da bli svindlet har man hvertfall et ekte navn å gå etter (så langt de ikke har brukt
falske opplysninger ved registrering av konto).
Jeg pleier å sende en mail der det står «Hvis ikke varen er sendt eller kommet i løpet av X antall dager, så kommer jeg på døren din». I alle tilfellene har jeg enten fått penger kjapt tilbake, eller at varen «plutselig» er sendt.

MEN for all del, folk har rett til noen dager med somling, sånn er det bare. 5-7 virkedager er som oftest det normale i slike tilfeller.