• Laster aksjedata...

Altfor ofte vi får fanget opp i våre liv der vi skal bekymre oss for økonomien. Problemet er at økonomi fører i mange tilfeller til at våre liv er så hektiske. Dette fenomenet er altfor vanlig. Jeg sier «vi» fordi jeg står overfor de samme vanskelighetene – selv om jeg er en finansiell rådgiver.

Jeg liker at folk flest ønsker å leve et liv hvor noen andre gjorde ting rundt huset og på kontoret at jeg ikke ønsker å gjøre, jeg ønsker å kunne tilbringe tid på et følelsesmessig meningsfull og utfordrende yrke, jeg ønsker å tilbringe tid med min kone og unger, og jeg ønsker litt tid til å gjøre hva jeg velger å gjøre.

Gitt disse finansielle målene ofte jeg lurer på hva jeg (og mine klienter) gjør for å arbeide mot disse målene. Jeg (og de fleste av mine klienter) bruker mye tid rundt i huset og på kontoret for å gjøre ting jeg (vi) ikke ønsker å gjøre. Jeg finner unnskyldninger for ikke å ansette noen til å gjøre disse tingene.

 I stedet for å fokusere min energi i arbeid på ting som er emosjonelt meningsfull (som å gi penger til veldedige årsaker) og utfordrende (som strukturere komplekse partnerskapsavtaler), pleier jeg å tilbringe mine dager med papirarbeid og sette opp kontoer for klienter. Likevel har jeg brukt veldig lite tid på å tenke hvordan jeg skal avhjelpe denne situasjonen. Når jeg begynner å tenke på disse spørsmålene blir jeg litt oppgitt over meg selv da jeg vet at jeg har en veldig god finansiell situasjon.

Jeg tilbringer mange timer på kontoret, og selv når jeg er hjemme ender jeg opp med å gjøre oppgaver som er langt vekk fra min kone og barn (slik som å klippe plenen eller reparere en lekkende kran). Jeg kunne lett outsource denne type arbeid , men på en eller annen måte ender jeg alltid opp med bare å gjøre det selv.

På dette punktet kan du tenke: «Så hva har det å gjøre med økonomi?» Svaret er at det har alt å gjøre med økonomi. Hver beslutning er betinget av enten å tjene mer penger eller bruke mindre penger. Det er gjerrighet på sitt aller beste. Penger, hvis det brukes riktig, kan faktisk gjøre livet ditt bedre.

I alle de finansielle rådene jeg gir mine klienter, forblir én melding det samme: penger er din lykke. Spar pengene dine, og du vil sikre deg et godt liv. Selvfølgelig vil dette rådet bety forskjellige ting for forskjellige folk.

Hver enkelt kan og bør undersøke hva som er viktig for dem. De bør sette ut (jeg mener ved å faktisk skrive det ned) en plan i lys av hva som er viktig for dem. De bør ta skritt for over tid å fullt ut gjennomføre denne planen, og de bør lese planen jevnlig for å sikre at de fortsatt forfølger mål som er viktig for dem. Dette er hva jeg lærer kunder og dette er hva jeg prøver å implementere i mitt eget liv.

Dette er det økonomisk planlegging handler om. Hvis du ikke har utforsket dine mål oppfordrer jeg deg til å gjøre det nå. Hvis du ikke har møtt med en finansiell rådgiver for å diskutere dine mål oppfordrer jeg deg til å gjøre det i dag. Når du begynner å gjøre fremgang mot målene dine, vil du lure på hvorfor du ikke gjorde det før.