• Laster aksjedata...

Klisjeen «tid er penger» hører du veldig ofte i arbeidslivet. Det å kunne utføre mest mulig arbeid på minst mulig tid er selve formelen for en suksessfull bedrift. Mange mener jo at det er mulig å lykkes med alle mulige idèer så lenge man jobber hardt nok og lenge nok.

Klart; det å selge luksusvarer til blodpris i sentrale deler av afrikanske u-land er ingen knallgod forretningsidè i seg selv, men ser man innenfor visse realistiske rammer, så finnes det knapt begrensninger for hva man kan tjene gode penger på.

Og tid er penger, så det gjelder å være effektiv på jobb. Om man sliter med å motivere seg, så har man helt klart et problem. Flere og flere bedrifter har sett på det mentale til sine ansatte for å på best mulig måte skaffe seg en kostnadseffektiv bedrift.

Jo mer lønn du har, jo bedre bør du effektivisere arbeidet ditt. Det å ha fem til syv års utdanning har veldig lite å si dersom du ikke er en arbeidsmaur som jobber knallhardt for bedriften. I Norge har man et ganske liberalt forhold til hvor mye og i hvilket tempo man utfører ting på arbeidsplassen, mens det for eksempel i Kina er en helt annen mentalitet.

Norske bedrifter har derfor i lengre tid nå sett seg til østen og andre kulturer for å tette inn hullene som skapes ved at ikke alle norske ansatte er like effektive.

Så vi anbefaler i aller høyeste grad samtlige arbeidere der ute å være lojal mot bedriften sin og gjøre sitt ytterste på jobb for at man skal rettferdiggjøre den lønnen man sitter igjen med.