• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Nå har det seg slik at etter en liten periode hvor jeg søkte på alle mulige jobber og ringte rundt om uten å få noe napp, har det motsatte problemet. Jeg har nemmelig to baller i luften.

Jeg ble innvitert til intervju på en statoil stasjon, i dag, på onsdag. Men et varelager er også veldig interessert i meg. Det som er med varelageret er at de ikke klarer å komme fram til noe konkret. De ringer så og si hver dag for å høre når jeg har ferie etc.

Det virker som varelageret ikke trenger meg før i fellesferien og utover høsten, men jeg trenger penger nå.

Statoil-jobben er jeg som sagt bare innkalt til intervju på, men jeg har en liten følelse av at jeg får den jobben. Jeg så navnet til hun som sendte melding om intervju (jeg tok ikke tlf, ettersom jeg var nede på butikken uten mob en tur) og hun bor i nabolaget til fattern og bor svært nært farmoren og farfaren min. Ettersom jeg har et etternavn stasjons sjefen kjenner godt til og jeg er en svært positiv og hyggelig kar (ja her er vi selvgod) så tror jeg faktisk at jeg kanskje få den jobben.

Nå vet ikke jeg enda hva jeg har i timen på statoil og hvilke arbeidstider da, men kan tenke meg det ligger rundt 100,- kr og kvelds- og helges jobbing hører med.

På lagerjobben vet jeg at jeg tjener over 120,- kr i timen og arbeidstiden er veldig fleksi. Jeg kan velge om jeg vil jobbe om morgenen eller på kvelden – Bare jobben blir gjort. Jeg har egentlig mest lyst på den lagerjobben, MEN jeg vet aldri når jeg kan få den.

Ettersom jeg har dillet vekk 20.000,- den siste perioden på diverse ting, så trenger jeg sårt lommepenger til sydenturen jeg skal på 27. juni. Så jeg skulle helst hatt en jobb snaræst. Om jeg ikke skaffer meg en jobb innen 1-2 uker, så må jeg leve på 2-3.000,- kr i 14 dager i syden. Trist.

Her er planen; Har alt sagt at det passer for meg å stille til intervju på onsdag. Jeg har tenkt å stille på intervjuet og være så positiv jeg klarer (selvsagt). Så etter jeg har vært der, så ringer jeg til lageret og sier jeg har blitt tilbydd en annen jobb, og om de enda er interessert i meg. Så kan jeg føre til at jeg helst vil jobbe hos de (varelageret).

Hvordan er dette? Teit å ringe å «presse» varelageret?

Hva ville dere gjort.. og har dere vært i samme situasjon før?

Lurer også litt på hva timesbetalingen ligger på for en på 18 år på en statoil stasjon? Er jo første måneden min OM jeg får jobben, så sånn advokat-lønn hadde jo jeg ikke ventet.

Vet det er flere her som jobber på statoil.

Nei. Vanskelig luksusproblem det der.

Svar:

Jeg var litt i samme situasjon som deg for et par måneder siden. Jeg hadde fått jobb og var fornøyd med det, men så fikk jeg tilbud om en annen jobb som var mer interessant. Endte med at jeg tok jobben, så nå har jeg to jobber.

Kanskje det kan være et alternativ for deg også? Ettersom varelagerjobber er relativt fleksibel så kan du jo i teorien jobbe så mye du gidder, i alle fall i sommer. Vet ikke om du hadde tenkt å jobbe etter sommeren også, men da går det jo an å si opp en plass. Er ikke noe problem for de å skaffe nye folk hvis du sier fra god tid i forveien.

Men å ha to jobber forutsetter jo at minimum en arbeidgiver må kunne gi deg fleksibel arbeidstid, eller evt. være behjelpelig med å finne gunstig arbeidstid for deg. Jeg har blitt nødt til å kutte ut alle timene mine i sommer på den ene arbeidplassen, nettopp fordi sjefen ikke gidder å sette meg opp når jeg kan jobbe.

 Og også fordi jeg jobber så mye på den andre plassen. Men hvis du vil jobbe mye, så vil jeg anbefale deg å ta begge jobbene. En varelagerjobb bør kunne være fleksibel, så da kan du jobbe ræva av deg mens du tenker framover mot syden. Da kommer pengene veeldig godt med.