• Laster aksjedata...

Hvis du trenger eller ønsker et kredittkort for de stundene i livet ditt når du ikke har penger må du være forsiktig med hvilket kredittkort du søker om. Det er viktig at du ser over kredittkorttilbudene nøye slik at du kan foreta en gjennomtenkt og klok beslutning på hvilket kredittkort du skal velge. Hvis du bare velger det første kredittkortettilbudet du får i posten eller ser på nettet kan du ende opp i trøbbel med et kort du ikke egentlig vil ha. Følgende punkter er noen ting man bør se etter når du skal velge det beste kredittkortet for privat bruk.
Se etter skjulte gebyrer
Hvis du velger et kredittkort bør du være sikker på at du ser etter skjulte avgifter som kan være involvert med kredittkortet. Noen av disse kommer i form som årlige avgifter, gebyrer, og selv vedlikeholdsavgifter. Selv om kortet ser ut som en god deal kan disse avgiftene være knyttet til kortet ditt, og vil koste deg mye penger i lengden.
Det er vanligvis best å unngå kort som har skjulte gebyrer forbundet med dem. Hvis du er på jakt etter skjulte gebyrer når du er på utkikk etter et godt kredittkort kan du unngå å betale mer enn du trenger.
Belønningsprogrammer – såkalt cashback
En annen ting å se etter når du velger et kredittkort er om det finnes noen belønningsprogrammer som kan komme med kortet. Mange kredittkort tilbyr belønninger som er avhengige av kjøp du gjør med ditt kredittkort. Enkelte selskaper tilbyr cashback på kjøp, mens andre tilbyr sjansene for gratis ferier. Cashback er det klart gunstigste alternativet for deg som er glad i å tjene penger på å bruke et kredittkort.
Mulighet for lån av penger i nødsituasjon
Hvis du får ditt kredittkort til bruk i nødssituasjoner, kan det være lurt å velge et kredittkort som gir deg mulighet til dette. Dette alternativet kan du få penger fra en minibank hvis du virkelig trenger det – uansett hvor du er. Mens renter på disse pengene kan være ganske høye finnes det tider når du trenger nødkontanter, så dette er en flott mulighet til å se etter når du velger et kredittkort.
Se om du kan få nettfaktura
Hvis du er stadig på farten og lever et travelt liv trenger du ikke å konstant bekymre seg for å betale regningene i tide. Når du velger et kredittkort vil du kanskje se etter en som gjør det mulig å betale regningen på nettet automatisk hver måned. Dette er veldig praktisk og kan være nyttig hvis du glemmer å betale helt til siste minuttet. Dette alternativet kan spare deg for mye i avgifter.