• Laster aksjedata...

Vi lever i et samfunn der forbruket er høyt blant de aller fleste. Prisene skyter i været, og det eneste som forblir statisk er din inntekt. Hvordan overleve i et forbrukersamfunn der man skal holde en kontroll på utgiftene?

 

Personlig økonomi handler om å planlegge økonomien. Du må holde et budsjett i hvert trinn av livet ditt. Start med husholdningsbudsjettet og kategorisere husholdningenes utgifter som følger.

 

– Faste utgifter – Disse månedlige regninger skal betales som husleie, telefon, kabel, elektrisitet, etc.

– Variable utgifter – Disse inkluderer kostnadene for alt det essensielle inkludert mat, medisin, representasjon, etc., og kan variere noe avhengig av hvordan måneden er bygget opp.

 

Den ekstra pengene som du har etter fradrag av utgifter for de ovennevnte avgjør din sanne økonomiske status. Hvis du ikke har mer igjen på balansen etter at alt er summert opp, eller hvis den er negativ, må du seriøst tenke på en redigering av din personlige økonomi eller konsultere en finansiell rådgiver.

 

Hva hvis du har lån og gjeld som skal betales ned? De fleste har boliglån, billån, kredittkort og andre typer lån som skal betales ned på hver måned.

 

Best mulig måte å balansere disse på er å opprettholde en anstendig gjeld til inntekten din. Alltid sørge for at din gjeld til inntekt er aldri høyere enn 50%. Hvis du er overbelastet med for mange lån, vil konsolidering av de tyngre lån være et bedre alternativ enn å ha en dårlig oversikt over gjelden din.

 

Refinansiere ditt boliglån er valgt som det beste alternativet av mange for å konsolidere sin gjeld. Det eneste du trenger å være forsiktig med når det kommer til refinansiering er å få en bedre avtale, i form av markedsverdien av din bolig, og også de beste rentene. Høyere markedsverdi av eiendommen gir et høyere lånebeløp. Med lavere renter og lengre nedbetalingsperiode vil de månedlige utbetalingene reduseres betraktelig.

 

Besitter du et kredittkort er det en annen måte å holde finansiere flytte uten bekymringer. Du kan håndtere dag-til-dag utgifter uten å se i lommeboken ved kun å benytte deg av et kredittkort. Men gjør en vane å betale av balansen ved slutten av måneden. Du kan velge kredittkort som tilbyr lavere rente slik at du kan bære et visst debet i krisetider.