• Laster aksjedata...

Kredittrapporten din inneholder informasjon som brukes til å lage noe som kalles en kredittscore – som på mange måter oppsummerer hvordan du ligger an i forhold til tidligere privatøkonomiske saker. Om du har mange ubetalte regninger, så vil du slite med å skaffe deg lån eller kredittkort i fremtiden. Fortiden din vil etter hvert gjøre det vanskelig for deg med å skaffe deg lån hos godt anerkjente banker.
Banker bruker denne kreditten for å bestemme om du kvalifiserer for lån, kredittkort og andre bekvemmeligheter. Det kan også brukes til å bestemme hvor høy renten er for disse økonomiske elementene. Så bruk ditt første kredittkort klokt for å spare hodepine i fremtiden. Slik gjør du for å bruke kredittkort på en best mulig og sikrest mulig måte:
Alltid betal dine regninger i tide. Du har sikkert hørt dette før, men visste du at så få som to sene betalinger kan påvirke din kredittscore? Alltid betal regningen i tide. Det er veldig viktig for at du ikke skal pådra deg betalingsanmerkninger.
Betal mer enn minimumbalansen på kredittkortet ditt. I mange tilfeller er minimumbalansen bare nok til å dekke renter som selskapet har belastet deg med. Altfor mange mennesker lar sin balanse komme ut av kontroll fordi de bare betaler minimumsaldoen, og rentene fortsetter å akkumulere.
Bruk minst en tredjedel av tilgjengelig kreditt du har på kredittkortet ditt hver månede. Hvis du får utstedt kredittkort og bare bruker 50-100 kroner hver månede vil ikke banken ha nok informasjon til å lage en nøyaktig kreditthistorie på deg. Dog vil du slippe disse betalingsanmerkningene etter all sannsynlighet.
Unngå å utfør kontantuttak. Vanligvis vil kontantuttak være gjenstand for en mye høyere rente enn vanlig kjøp. Dette kan få deg i trøbbel når du prøver å betale tilbake de lånte pengene.
Bruk kortet ditt minst en gang annenhver uke. Dette vil hjelpe deg til å etablere en kredittbetalingshistorie i løpet av noen måneder. Uten denne betalingshistorien har banken ingen måte å vite om du vil betale eventuell fremtidig gjeld i tide.