• Laster aksjedata...

Det å søke om et kredittkort er ganske enkelt, og hvis det brukes på riktig måte vil du ikke komme inn gjeld. Kredittkort kan brukes til å betale regninger, skolepenger samt din neste ferie.
Vi satt opp noen tips til deg som ønsker å vite hvordan du bør ta i bruk kredittkortet ditt for å få best mulig ytelse av det, og holde deg unna en eventuell gjeldskrise.
Tips nummer èn:
Bare kjøp noe som du planlagt på forhånd og som du har penger til å dekke med din egen bankkonto når regningen kommer. Dette krever disiplin og planlegging.
Impulskjøp, spesielt de dyre, med et kredittkort vil nok ikke være veldig lurt dersom du ikke har en inntekt som tilsier at du kan sløse bort litt penger i ny og ne.
Tips nummer to:
Bruk (nesten) aldri kredittkort til å betale ned et annet kredittkort. Dette vil bare sette deg opp for en større gjeld og fremtidige økonomiske bekymringer.
Dog kan det være lurt om du får en bedre rente på det nye kredittkortet, og setter opp en nedbetalingsplan som du kan holde. Da vil du spare penger på å dekke over den gamle gjelden ved å skaffe deg en ny en.
Tips nummer tre:
Velg et kredittkort som ikke har en årlig avgift, og gir deg muligheter for cashback. Jeg liker å betale ned kredittkortet hver månede og samle penger på «tilgode-kontoen» på samme tid. Som et resultat har jeg fått en gratis tur til USA, i og med at jeg bruker kredittkortet mitt svært mye.
Det føles alltid godt når man kan få gratis ting uten å betale en krone i rente. Du må prøve å konvertere alt det du vanligvis betaler kontant inn til et cashback kredittkort. Dette gjør at du kan dra nytte av å låne andres penger. Men du også må være ansvarlig og disiplinert når den tid kommer at du skal betale ned det lånte beløpet.
Tips nummer fire:
Bruk kredittkort ansvarlig og ikke la impulsivitet å ta over. Fristelsen er alltid der for å ikke betale ned gjelden denne måneden, for så å få et par kroner i rente neste månede. Dette kan skade din livsstil og påvirke dine relasjoner til privatøkonomi.
Hold deg stram når det kommer til kredittkort og privatøkonomi, og vær en liten økonom når betalingene skal gjøres. Hver eneste krone teller!
Kredittkort kan være din beste venn, spesielt rundt jul, bursdager eller ferier. Men du må behandle dem med forsiktighet og ikke misbruke dem. Alltid betal dem ned hver månede, og nyt følelsen av å låne penger fra andre på deres bekostning.
Dette var våre fire tips for bruk av kredittkort, og om du følger disse vil du nok få et mer behagelig forhold til privatøkonomien din. Det viser seg at kredittkort så absolutt lønner seg, og spesielt om du velger et med cashback-muligheter.