• Laster aksjedata...

Vi vet alle at vi skal spare penger. Men noe så enkelt å si kan være ganske vanskelig å faktisk gjøre.

Spare penger er grunnlaget for å bygge din økonomiske fremtid. Imidlertid er mange forbrukere slappe for å sette av en dag eller to til å spare noen kroner her og der. Uten besparelser er sjansene for å møte langsiktige finansielle mål og oppnå økonomisk trygghet ganske minimale.

For å spare penger må du styre din økonomi med jernhånd. Sparingen har ingenting å gjøre med hvor mye du tjener. Det har alt å gjøre med hvordan du styrer dine penger. Hvis du har mye gjeld og sløser vekk lønnsslipp til lønnsslipp har du ikke kontroll over pengene dine. Og du er ikke redd for fremtiden heller.

Du må bruke mindre og spare mer. De to er knyttet sammen. For å spare må du begynne å bruke mindre.

Og alt er egentlig ikke så vanskelig hvis du bare begynner å gjøre det.

Først bør du sitte ned og skrive ned dine finansielle mål. Bare spør deg selv hva du ønsker å oppnå ut av dine penger. Kanskje du ønsker å ha en nedbetaling for ditt første hjem. Kanskje du trenger en ny bil. Lag langsiktige mål, som for eksempel pensjon, og kortsiktige mål, slik som nye stuemøbler.

Gi hvert mål et pengebeløp og en tidsramme. For å spare må du vite hva du sparer til. Du må ha en grunn til å sette penger til side.

Har en sparekonto som du enkelt kan sette inn eller overføre penger til. Mange banker vil sette opp et automatisk uttak til din sparing hver måned. Dette er en enkel måte å sette av penger og glem det. Det blir utbetalt akkurat som alle andre regninger.

Over tid vil du se at pengene dine begynner å vokse. Dette er givende og spennende. De fleste mennesker blir motivert til å spare enda mer. Sparing og investering kan bli avhengighetsskapende på en god måte.

Du vil finne ut at et skriftlig budsjett er nesten essensielt for å spare penger. Du må vite hvor pengene går for å gjøre endringer i måten du bruker de på. Et budsjett vil ikke bare fortelle deg hvor du bruker penger, men det kan hjelpe deg å planlegge hvordan du bruker dem. Inkluder inn i budsjettet en gjeldsreduksjonplan, og budsjettet vil se hyggelig ut etter hvert. Budsjettering er enkel og krever ikke at du til å ofre hele livsstilen. Det er bare en plan for å komme dit du skal.

Hvis du har mye kredittkortgjeld bør du fokusere på å spare penger på å eliminere gjelden din. Det ville være klokt å sette en liten mengde til side for nødhjelp, men det store flertallet av de pengene du sparer akkurat nå må gå til gjelden din. Grunnen er enkel. Hvorfor betale 20% rente på en kredittkortgjeld når din sparing tjener 2% til 10% i renter. Du bruker mer enn nødvendig. Fjern kredittkortgjelden umiddelbart – det vil lønne seg mer i det lange løp.

Det er ingen virkelige hemmeligheter for å spare penger. Du bare må begynne å gjøre det. Det er ofte det vanskeligste – det første skrittet. Men når du ser at din økonomi begynner å endres og interessen begynne å jobbe for deg, vil du bli hekta på å spare for fremtiden.

TEKST 3
Økonomiske sparetips i hverdagen – bruk rabattkuponger

Betaling med rabattkuponger kan hjelpe deg å spare penger på ting du bruker hver dag. Noen nettsteder tilbyr hundrevis av kuponger som kan hjelpe deg å spare på elementer som vitaminer, bildeler og barneklær. Best av alt er det ingen moms. Du kan ofte finne gratis frakt og du vil spare mye tid ,høye gasspriser og lange køer ved kassen.

Dine daglige produktkjøp med rabattkuponger kan endre ukentlig avhengig spesialtilbudene som tilbys på det aktuelle tidspunkt. Noen online kuponger aldri utløpe, og du kan fortsette å bruke kupongen til detaljisten bestemmer seg for å skifte tilbud, eller reglene fastsetter en grense på antall kjøp.

Du kan selv velge visse typer produkter som du kjøper med rabattkuponger, men husk å sjekke ut andre tilbud. Du trenger kanskje ikke disse produktene med en gang, men et senere tidspunkt kan komme og vil du være glad du bokmerket disse sidene også.

Det er mange flotte rabattkuponger tilgjengelig for ting du minst forventer at det skal være tilbud på.

Rabattkuponger er en stor innovasjon; din sparing kan starte umiddelbart, sparer penger på bensin og få alle kjøpene dine levert rett på døren via Posten. Du bør ikke betale full pris noensinne igjen!