• Laster aksjedata...

Spørsmål:

Da har jeg forlatt ørneredet og flytta ut. Har bodd alene hele sommeren når muttern var i utlandet, men fortsatt litt skeptisk til å bo alene mtp. dårlige økonomi-vaner. Så, noen som har tips på å «leve billig»? Tenker da på rimelige matretter og generelle tips.

Kan slenge ut en god oppskrift selv:

Tunfisk og mais m/ løk på brød, dette er billig og sunt.

1 Boks tunfisk

1 Boks Mais

2 ss rømme

Avocado

2 ss Mayo

Salt & Pepper

2ts curry

1/4 Løk

Lag dressingen først, 50/50 mayo rømme. Ha i ønsket mengde curry (ca. 2tsk). Ha i tunfisk, mais og finkutta løk. Bland godt og ha på to rista brød, avslutt med et par tynne skiver avocado på toppen + salt & pepper. Masse proteiner og sunt fett, og dritgodt!

Svar:

Matrelatert:

– Sjekk denne nettsiden her

– Hvis det er mulig, finn en rimelig butikk, selv om det så betyr at du må gå lenger.

– Smør matpakke hjemme. 50 kr per dag blir 12.000 i året.

– Kjøp first-price produkter. Kjip emballasje, men jeg har enda ikke funnet ett produkt som ikke smaker godt.

– Følg kilo/liter-pris i butikken. Du kan ofte spare dobbelt så mye ved å kjøpe i større mengder.

Men det desidert beste tipset jeg kan gi deg er å føre regnskap per måned. Det er utrolig enkelt (enklere enn du tror) og veldig effektivt.  Små beløp ofte blir store beløp, og hvis man ikke har oversikt over hvilke ting man bruker unødvendig mye penger på, hvordan skal du da forvente å kunne forbedre økonomien?

Fra jeg begynte å føre regnskap så har jeg kuttet ca. 30-40% av alle utgiftene mine, fordi jeg har fått så mange OJ-opplevelser som har ført til at jeg har snudd livsstilen min deretter. Når man bruker penger så er det veldig enkelt å glemme det noen dager etter man har trekt bankkortet. Jeg kan garantere deg at du får noen store overraskelser hvis du gjør dette. Personlig blir jeg fortsatt overrasket hver måned.