• Laster aksjedata...

Penger er et vesentlig element i alle menneskers liv. Det er penger som vi utveksler for å få alle de nødvendige tingene i livet. Og det er nettopp grunnen til at vi jobber hele dagen og noen ganger natten for å fremskaffe disse økonomiske midlene.

Siden flyten av penger i ens liv ikke er ensartet er det klokt å spare penger for trauste dager. Økonomi tillater en å bruke hans / hennes penger på et beløp som han / hun ønsker. Men hvordan rasjonelt man kan planlegge slik som å opprettholde et minimumsnivå av backup på en gitt dag er direkte forbundet med hans / hennes evne til å spare penger.

I det daglige liv, selv om vi vet at vi bruker penger til å kjøpe ting vi trenger, pleier de fleste av oss å overse det faktum at mer enn 50% av utgifter til formål som er ganske unødvendig, eller de utgifter kan unngås uten påvirker ens grunnleggende livsstil. Nettopp dette er det punktet hvor man bør begynne å tenke på å spare penger.

Skille mellom å tydelig forstå dine behov og ønsker er svært viktig. Behov er de tingene en trenger for å opprettholde hans / hennes grunnleggende behov. Vil på den annen side referere til noe som ikke er en absolutt nødvendighet, men som tilstedeværelsen forbedrer ens levemåte. For eksempel kan en bil være et behov, men en bil til 1,2 millioner norske kroner er et ønske.

Her er det viktig å skille mellom behovsvarer og luksusvarer.

Det er menneskelig natur å insistere på de beste og de største, selv om den samme kvaliteten er tilgjengelig til en lavere kostnad. Tilbringe 1500 kr i en fin restaurant når man har råd samme måltid for en tienedel av prisen hjemme viser bare at man ønsker å betale for noe for å få det luksuriøst. I mange deler av samfunnet er det slik at man ønsker å betale for noe ekstra så lenge det gir deg en følelse av å være rik.

Det er en god ide å prøve en vare og få en følelse av hvordan den eller det fungerer før du faktisk kjøper en. Fordi det er ingen vits i å kjøpe noe du kan aldri bruker eller knapt kommer til å brue. En slik analyse er relevant, spesielt når elementet under vurdering er en kostbar en. Lei en, låne en, og prøv den ut før du gjør «the final call».

Boliglån kan lett bli det største bekostningen de fleste familier har i sitt månedlige budsjett. Det å skaffe frem den beste avtalen er der kunsten ligger. Sammenligninger kan gjøre en forskjell på noen få tusen kroner i hele avtalen. En annen stor utgift er knyttet til de kjøretøyene en person eier. Man bør se om han / hun får den beste avtale på vedlikehold, forsikring og reparasjoner. Her kan man spare mye penger.

I tillegg er mat et behov samt en tilbakevendende regning. De pengene du bruker (unødvendig) på mat på restaurant og gatekjøkken kan gjøre en stor forskjell på de pengene man kunne spare ved slutten av måneden. Planlegg alle matinnkjøp på forhånd slik at du ikke går på en økonomisk smell.

Dette er spesielt viktig for studenter som elver på et matbudsjett.

En annen utgift som drenerer mye penger er klær. I motsetning til elektroniske varer er prisen på klær kontinuerlig på en oppadgående spiral. Derfor er det en god idé å kjøpe kvalitetsklær som varer en lengre periode. Slike klær er bedre enn billig-typer. Kjøp heller merkeklær som vil vare lengre. Det er både økonomisk i lengden og ikke minst miljøvennlig.

Hvis du er en reisenarkoman kan reiseutgiftene gjøre en stor forskjell hvis du ikke har den rette reisebyrå. Selv om det er samme sted, flyselskap, hotell eller leiebil, kan forskjellen mellom to reisende lett overstige 5000 norske kroner – noe som sier litt om hvor god research du bør gjøre økonomisk før du reiser avgårde.

Følg disse rådene, så kan du spare mye penger.