• Laster aksjedata...

Det finnes mange selskaper som reklamerer for at de kan få deg I gang når det kommer til aksjetrading på nettet. Men det som er med disse selskapene er at de selger deg verktøy og service som kan hjelpe deg I å komme I gang. De selger ikke noen garantier for suksess. Det spiller ingen rolle om du oppnår overskudd eller taper penger for disse selskapene.

Siden du vurderer å gå inn i aksjemarkedet planlegger du å få en betydelig avkastning på investeringen din som også bør være bedre enn det du ville få ved å investere pengene dine i aksjefond (mindre risikabelt enn enkeltaksjer).

Vel, hvordan kan du få denne avkastningen? Svaret er selvsagt enkel og velkjent: kjøp lavt, selg høyt. Hvis du gjør det mesteparten av tiden vil du bli en vellykket aksjetrader. Men det er nå første problemet kommer: hvordan vet du når du skal kjøpe? Det er sannsynligvis flere måter å gjøre det på. La oss si du var heldig og aksjen gikk rett til værs etter at du kjøpte den. Heldig, eller dyktig?

På aksjemarkedet er det aldri godt å si.

Nå kommer et annet problem: når du skal selge? Etter at aksjen i aksjeselskapet er opp 20%, hva gjør du da? Selge nå, eller vente til den har gått opp 50%, 100% eller 200%? Lytter du til aksjenyheter og gjør det alle andre gjør: å selge, kjøpe mer, eller fortsette å holde på de aksjene du allerede har lykkes med? Hvis du velger en av de to første alternativene må du tenke på hvor mange av aksjene du bør kjøpe eller selge?

Spørsmålet e, er du så god som de som driver med aksjer til daglig og har sett hundrevis av konkurser og kraftige nedfall I aksjemarkedet? Mest sannsynligvis ikke.

De fleste taper penger ved å bruke masse tid og krefter i aksjemarkedet. Hvis du er ny i dette spillet, og ikke planlegger å bruke mye tid på forskning er sjansene store for at du taper penger. Du må konkurrere med profesjonelle tradere, store spillere og innsidere som tjener mest fordi mange andre er nødt tli å tape for at disse menneskene skal få penger I lommene sine.

Poenget er at det er lett å se på fortiden og se alle de feilene du har gjort. Men det er svært vanskelig å gjøre riktige ting for fremtiden. Med mindre du kjenner markedets trender godt, forstår relaterte næringer og et aksjeselskaps økonomi. Selv profesjonelle tradere gjør feil og taper penger. Hvis du ikke er en av dem eller ikke planlegger å bli en er det beste alternativet å bruke et aksjefond.