• Laster aksjedata...

Bankpriser er vesentlige å forholde seg til, når du ønsker at skifte bank, men er bankpriser egentlig transparente?,
Bankpriser – alt inklusiv
Bankpriser er et begrep, som dekker over en rekke forhold, og som ofte misforstås med bare å kikke på bankens rentesatser. Det er mulig å sammenligne bankpriser på diverse hjemmesider, eller hvis du klikker deg inn på bankenes hjemmesider.
Hva skal du være oppmerksom på?
Når du ønsker å sammenligne bankpriser imellom Bank og Bank Y, så sørg for å sammenligne såvel rentesatser som gebyrsatser, og vær oppmerksom på hva den effektive renten er, da det er den du reelt betaler, hvis det er tale om et lån.
Bankpriser er listepriser
Når du sammenligner bankpriser som du har fått på nettet er det viktig å poengtere at de prisene du ser er listepriser. Det betyr at det ikke nødvendigvis er de bankprisene, du nødvendigvis ender med å betale. Bruk derfor prissammenligninger til å vurdere hvor du muligens vil få mye ut av å bli bankkunde – ikke mer enn det.
Helkunder får bedre forhold
Ofte vil du kunne oppnå kontante fordeler ved å samle alle dine bankprodukter i en bank, fremfor å plassere billånet i den ene banken, boliglånet i den andre osv.. Når du er helkunde i banken, er det logisk nok et bedre inntjeningpotensial for banken, og nettopp derfor har du mulighet for å forhandle deg frem til bedre bankpriser.
God bankrådgivning, gode bankpriser
Det tredje forholdet, som bør nevnes, når du ønsker å skifte bank, og som kan være vanskelig å gjøre målbart, er god bankrådgivning. I motsetning til bankrådgivning, så kan god bankrådgivning sikre deg den best privatøkonomien, uansett om ett eller flere av dine lån kanskje umiddelbar er dyrere, enn hvis du hadde vært kunde i den konkurrerende bank.
Du bør alltid forholde deg til din bankløsning som en helhet, og ikke nødvendigvis fokusere så mye på prisen på det enkelte bankproduktet. Dette er viktig å ha seg for øye, når du sammenligner bankpriser på nettet.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.