• Laster aksjedata...

Sommeren er aldri langt unna og de økonomiske bekymringene er naturligvis på plass for de aller fleste av oss. Har vi nok penger til å gjennomføre den dyre sommerferien som tidligere planlagt? Får vi også i år råd til en liten ekstra tur til Danmark med familien? Spørsmålene er mange når man skal begynne å planlegge hva man skal gjøre de to ekstra befriende ukene. Løsningen for de aller fleste er å ta opp et midlertidig lån i form av et forbrukslån.

Et forbrukslån gir deg, som reklamen ofte sier, 100 % frihet til å bruke pengene på akkurat det du vil. Om du sliter midlertidig med å få nedbetalt noen regninger og kanskje ønsker deg en ferie for å komme deg vekk fra tjas og mas, så vil et forbrukslån være det beste alternativet. Med disse pengene står du helt fritt til å disponere de over en så lang periode du ønsker, men du skal huske på at også denne type lån skal nedbetales en eller annen gang i fremtiden.

Så da kan det være lurt å dra på ferie allikevel – du må bare sette opp en plan på hvordan du skal klare å betale ned lånet når sommerferien er over og solen har gått ned.

Det mange sliter med er nemlig å tenke langsiktig på denne type finansielle hjelpemidler, noe som gir dem et problem når man kommer til stykket. Vi har dog noen tips til deg som ønsker å ta opp forbrukslån for å finansiere sommerferien din:

1. Ikke ta opp et forbrukslån på mer enn den summen du vet at du kommer til å bruke. Om du drar med en venninne eller en venn til Roma, så er det ikke noe vits i å søke om 250,000 norske kroner. Da holder det lenge med en tiendedel.

2. Husk at jo mindre størrelsen på lånet er, desto lettere vil det være å betale det tilbake. Om man først tar opp forbrukslån for å skjemme seg bort på ferie bør man ikke fråtse med lånte penger. Men det skal være helt naturlig å bruke noen penger på seg selv når man har muligheten til å skaffe seg noen kroner via forbrukslån.

3. Søk også etter et kredittkort supplert med forbrukslånet. Har du et problem med at pengene fort går tomt når du er på ferie, så har du da ekstra penger som du kan bruke til en hver tid. Jeg sier ikke at man alltid bør ha mange forskjellige kontoer å tømme når man er i utlandet, men to kredittkort er SELVFØLGELIG alltid lurt å skaffe seg for å være sikret kontanter når man er ute og reiser.

Skal du altså ut og reise vet du hva du har å gjøre. Det beste er selvfølgelig om du har penger nok selv til å dekke hele reisen, men det er forståelig nok mange som prioriterer mange andre ting fremfor å kjøpe ferie for de pengene de har spart opp. Vær dog også klar over at du kanskje må ta på deg et par ekstra vakter på jobben eller liknende for å klare å betale ned hele lånet i løpet av høsten.

Forbrukslån er helt klart gunstigst for deg som har en plan på hvordan du skal betale det ned og faktisk også klarer det. Hvis du sliter å betale ned lånet ditt, så finnes det veldig mange låneinstitusjoner som kan hjelpe deg med nettopp dette.