• Laster aksjedata...

Hvert år havner Altinn i på førstesidene til Norges aviser. Det er enten for lite kapasitet, feil i selvangivelser eller som i år blottlegging av ufrivillige personer. Sidene har kostet enormt mye, nærmere en milliard skriver avisene. Like godt klapper de sammen ved utleggelsen av selvangivelse i digitalform på nett.

Altinn er jo vår store portal for alle dokumenter som skal ut eller inn til staten. Ideen er god, men løsningene som er valgt og de som står bak har tydeligvis ikke god nok kompetanse på området, noe som gir en frustrert befolkning og mistro til systemet ved stadige feil.

Nå er det kanskje slik at Altinn kunne trengt et sms-lån på dagen for å dekke utgifter til å rette opp i feilene eller se seg om etter en ny løsning. Kanskje amerikanske systemer er veien å gå, siden amerikanerne er en del fler mennesker enn oss vil nok ikke rett over 5 millioner mennesker være stort å takle for slike systemer. Ja, for vi rundet faktisk 5 millioner mennesker for få dager siden.

Lån på dagen er uansett kun mulig med de nye SMS lånene. De er kun på noen hundrelapper og opptil noen tusen kroner i størrelse, men de kan du få rett på konto ved få tastetrykk. Et bedre lån vil være et som du kan få bekreftet i dag, men utbetaling om noen få dager. Slike lån tilbys av veldig mange på internett og har enkle søknadsskjemaer. De gir deg gjerne svar med en gang skjemaet er fylt ut, eller samme dag av en kundekonsulent hos selskapet du søker lån hos. Dermed får du vite om du kan få lån, men pengene må du vente litt på.