• Laster aksjedata...

Offentliggjort 18.06.11
Jean-Claude Juncker skal tenke mer over eurolandenes kredittverdighet, heter det i tysk kritikk.
Tysklands utenriksminister, Guide Westerwelle, kritiserer indirekte eurolandenes leder, Jean-Claude Juncker, for å være med på å skape mer tvil om Hellas’ kredittverdighet.
– Jeg advarer mot at det ene landet etter det annet kalles inn til kriseforhandlinger. Det får ikke tilliten til å vokse på finansmarkedene, når viktige europeiske personligheter skaper tvil om kredittverdigheten, sier Westerwelle som lørdag hadde møter i Bordeaux med sin franske kollega, Alain Juppé, om eurokrisen og utviklingen i Midtøsten.
Substansiell hjelp
Tyskland oppfordrer til at private investorer trår til med «substansiell» hjelp for å løse Hellas’ gjeldsproblemer, som kan skade hele eurogruppen.
– I de pågående forhandlingene i EU om enda en redningspakke til Athen, må det komme substansiell hjelp fra private banker, sier den tyske forbundskansleren Angela Merkel, som også understreker at drøftingene om hjelp ikke bør være offentlige.
Også Frankrikes president, Nicolas Sarkozy, vil ha utarbeidet et nytt program for Hellas så raskt som mulig.
Farlig for EU
Jean-Claude Juncker, som er Luxembourgs statsminister og leder av eurosonens finansministergruppe, sier til den tyske avisen Süddeutsche Zeitung at situasjonen er farlig for EU:
– Vi leker med ilden, sier Juncker, som lørdag også uttrykte bekymring for at Italia og Belgia kan bli rammet av de problemene som har fått Hellas, Irland og Portugal til å søke økonomisk krisehjelp.
I et separat intervju med den belgiske avisen La Libre Belgique, understreker Juncker at han er sikker på at grekerne til slutt vil greie seg gjennom krisen, men han fastslår at det vil ta lengre tid enn tidligere antatt.