• Laster aksjedata...

Offentliggjort 08.06.11 kl. 17:42
Tyskland legger opp til kamp i forbindelse med ytterligere hjelp til Hellas.
Den tyske finansministeren vil ha bankene til å bære en del av byrden ved ytterligere hjelp. Det er i motsetning til ECB som ikke mener bankene skal innkassere tap på den kontoen. Det skriver New York Times.
De tyske kommentarene er kommet i et brev fra finansminister Wolfgang Schäube til sine europeiske kolleger mandag. Brevet er blitt offentliggjort onsdag.
Byrden skal deles
– Enhver ytterligere finansiell støtte til Hellas blir nødt til å inneholde en rettferdig deling av byrden mellom skatteytere og private banker, og den må hjelpe til å skape stabilitet i den greske gjelden, skriver finansministeren ifølge New York Times.
Forslaget hans er at innehavere av greske statsobligasjoner skal gå med på å forlenge disse med syv år.
ECB er imidlertid redd for at det kan tolkes som en såkalt «credit event» som kan utløse massive tap for bankene som har forsikret verdipapirene. Samtidig vil det gjøre at greske statspapirer ikke kan brukes som sikkerhet, når de greske bankene låner av ECB, noe som igjen kunne føre til et totalt krakk i den greske banksektoren.
Tidligere onsdag har den franske regjeringen meldt ut at man er imot enhver form for restrukturering av den greske gjelden, det samme hvordan det blir formulert.