• Laster aksjedata...

Spørsmål:
Jeg fikk nettopp ett ikke så alt for lite beløp inn på min konto.
Beløpet er helt ukjent for meg,og jeg har ikke mulighet til å se hvem det er fra før om ca 24 timer. Er sparebank1 Nord-Norge jeg har.
Hvis noen har overført feil. Har banken da rettigheter til å bare ta pengene tilbake uten å konsultere med meg først ? Jeg skal selvfølgelig gi pengene tilbake hvis en stakkar har overført til feil konto.
Men jeg lurer på om jeg under loven er påkrevd å betale tilbake feiltransaksjoner?
Svar:
Er det fra en privatperson så finnes det ingen lov så tilsier at du skal overføre de igjen (dessverre for vedkommende). Men det er riktig skjønn å levere tilbake disse pengene uansett, noe du også påpeker i spørsmålet ditt.
Husker det var en kvinne for en tid tilbake som hadde overført feil, til en person som led av spilleavhengighet, hvorpå han brukte opp alle pengene.
Om det er en bedrift som har gjort en tastefeil og overført penger til deg, så kan du egentlig bare glemme å få beholdt noe av det. Samtlige (seriøse) bedrifter går igjennom regnskapet sitt og kontrollerer at transaksjoner er gjort utelukkende til kunder og samarbeidspartnere. Her er også loven annerledes, og du er påkrevd å betale tilbake pengene.